10 жовтня 2004 12:38

Украина - Греция. Послематчевая пресс-конференция


Олег Блохін (головний тренер збірної України)

- Те що я обіцяв на останній прес-конференції команда повністю виконала, вона билася з першої і до останньої хвилини. Думаю, що в першому таймі тактично ми переграли грецьку команду. Якби ми використали ті моменти, які у нас були, то мабуть і рахунок і психологічний стан у другому таймі у нас були б зовсім іншими. Збірна Греції, яка є Чемпіоном Європи має виконавців, які грають у провідних клубах Європи і вони мають ігрову практику у матчах, де напруга завжди така, як була сьогодні. Тому, не використовуючи тих моментів, які ми мали у першому таймі проти цієї команди, дуже складно досягати кінцевого результату. Обидва м’ячі у матчі були забиті зі стандартних положень і так як складалася гра у останні хвилини, то я гадаю, що нічия 1:1 є закономірним результатом.

Я вже говорив на останній прес-конференції про те, що команда б’ється і тепер, бачите, з’явилася і гра. Мабуть глядачі отримали задоволення від гри двох команд, хоча ми мабуть власних помилок наробили багато. Я ніколи не говорю про суддівство, але гадаю, що той штрафний, з якого нам забили м’яч був вигаданим. І хочу нашій команді побажати такого ж суддівства, як було сьогодні у Греції, коли вже ми будемо грати на чужих полях. Збірній Греції бажаю удачі, головне тільки щоб нас у турнірній таблиці не перегнали.

У роздягальні хлопці дуже переживають, говорять, що грекам пощастило, але я сказав їм, щоб забули цю гру, адже ми готуємося на збірну Грузії. Вже відсьогодні ми готуємось на Грузію. Тренерський склад, це зрозуміло, матиме безсонну ніч – будемо переглядати касети. Для хлопців головне зараз – відновитися після виснажливої гри і важкого поля. Мабуть на такому мокрому газоні відпрацювати всі 90 хвилин так, як відпрацювали наші футболісти дуже складно, а якщо у Львові буде така ж погода, то поле буде відповідати київському. Буде дуже складно і треба буде вносити якісь зміни.

Чи задоволені ви результатом?

Звичайно, перемозі ми б раділи більше, ніж нічиїй. Цартас забив божевільний гол, я знаю як він уміє виконувати ці штрафні і цей він виконав просто блискуче. Коли рахунок став нічийним – уже ризикувати не було сенсу. Команда не могла дати нічого ні попереду, ні позаду. Греки, якщо ви помітили, тільки забили, також відійшли назад. Тож результат, як на мене, цілком нормальний. Головне було не програти не підпустити до себе греків, адже ми грали з однією з найкращих команд у Європі – це нормально. Хоча всі чомусь вважали, що ми неодмінно маємо перемагати Грецію – Чемпіона Європи. Я вважаю, можна бути цілком задоволеними результатом.

Отто Рехагель (головний тренер збірної Греції)

Сьогодні був цікавий матч, все могло закінчитися для нас гірше, ніж нічия, але ми продовжуємо змагання. Як у Албанії, так і в Києві ми пропустили зовсім необов’язкові м’ячі і як наслідок – були змушені відігруватись. 1:0 рахунок нас шокував і моїй команді знадобився час, аби ми знову зібралися і продовжили матч. Ми все поставили на карту і в підсумку добилися прийнятного для себе результату.

Фото - www.dynamomania.com