6 жовтня 2004 23:32

Экс-кандидат на должность главного тренера сборной Украины собирается баллотироваться в президенты страны


Колишній головний тренер збірної Хорватії Мирослав Блажевич, що привів хорватів до бронзових медалей чемпіонату світу-1998, збирається балотуватися на виборах на пост президента країни, які пройдуть у лютому, повідомляє "Франс Пресс". Блажевич заявив: "Деякі люди переконували мене посперечатися за президентське крісло, тому що вони думають, що я можу перемогти. Вони сказали мені, що я єдиний, хто може узяти гору над нинішнім президентом Стіпе Мешічем".

Дата виборів поки не визначена точно, але вони повинні пройди до лютого, коли кінчається п'ятирічний строк Мешіча. Блажевич стверджує, що для нього не важко буде зібрати необхідні 10 тисяч підписів у свою підтримку, щоб його зареєстрували як незалежного кандидата: "Мені лише потрібно, щоб диктор на загребському стадіоні оголосив, що мені потрібно 10 тисяч підписів, і вони в мене будуть у той же момент".

Зазначимо, що три роки назад Блажевич розглядався як один із претендентів на посаду головного тренера збірної України, але це місце віддали Леоніду Буряку.