5 жовтня 2004 11:20

"Динамо-ИгроСервис" - "Динамо-2". Отчет о матче от "УФ"


16.00. Стадіон “Кримтеплиця”. 1100 глядачів. 18 градусів. Оцінка поля — 5.

Судді: В. Левко (Івано-Франківськ), Є. Єрмолов (Вінниця), В. Бабій (Житомир).

Делегат ФФУ: В. Головко (Дніпропетровськ).

Симферополь: Чечоткін, Захаров (Чех, 46), Король, Пономаренко, Богач, Грищенко-к (Пихтін, 82), Симончук, Парубин, Войнаровський, Куций (Камінський, 61), Мельник, Губський (Мамонов, 75)
Запасні: Борячинський, Ориджук, Ларин. Тренер: Михайло Сачко

Київ: Худжамов, Кицута, Дедечко, Ярмаш, Яценко, Брушко, Трошин, Рожок (Ксьондз, 86), Воробей (Чепилов, 74), Милевський (Кругляк, 74), Главина (Ситник, 69)
Запасні: Прохоров, Допілка, Мандзюк. Тренер: Володимир Онищенко.

Голи: Яценко (7), Главина (26), Воробей (34, 52)

Попередження: Чех (51), Дедечко (59), Воробей (71)

Чесна гра: 7,8 — 7, 4.

“Динамо-2” у нинішньому чемпіонаті встигло вже довести свою боєздатність. У підопічних Володимира Онищенка, половина з яких — представники молодіжних збірних України, була реальна нагода вийти на перше місце. І київські футболісти спробували втілити її в життя.

Справи ж у симферопольських динамівців йдуть не найкращим чином. Здавалося, 6-е місце у табелі про ранги свідчить про те, що команда зайняла поки що гідну для новачка позицію, і намагатиметься закріпитися в середині турнірної таблиці. Але, скажімо, після домашньої перемоги над донецьким “Шахтарем-2” (2:1) підопічні Михайла Сачка програли на виїзді стрийському “Газовику-Скалі” (1:3). Тому для вболівальників було справжньою загадкою, як же зіграють кримчани проти киян?

З перших же хвилин гості вдалися до наступальних дій. В одній з перших атак на ворота господарів Олександр Яценко пройшов з м’ячем кількох гравців і з-за меж штрафного майданчика чудово вдарив у ліву “дев’ятку”.

Після такої несподіванки кримчани розгубилися. Нервовість команди передалася і голкіперові. Так, на 12-й хвилині, після дальнього “прострілу” Сергія Рожка Ігор Чечоткін замість того, щоб надійно зафіксувати, випустив “смугастого” на кутовий, який, утім, до небезпеки не призвів. Динамівці Києва продовжували шукати шляхи до повторного взяття воріт Чечоткіна. І таки знайшли їх на 25-й хвилині. Вихід киян на ворота симферопольців таїв небезпеку. Але епізод завершився кутовим. А от уже після подачі “корнера” Денис Главина головою переправив м’яч у сітку воріт. Після другого пропущеного м’ячі господарі, які, певно, розраховували бодай на нічию, зовсім розгубилися і дали змогу киянам забити втретє. На 34-й хвилині Дмитро Воробей грамотно вдарив у дальній кут і змусив ще раз капітулювати Чечоткіна. Під кінець першого тайму симферопольці мали змогу забити: штрафний виконав капітан Олексій Грищенко. М’яч влучив у ногу гравцеві, котрий стояв у “стінці”. І раптом не перетнув лінію воріт разом із Рустамом Худжамовим, який намагався спіймати “кулю”.

На початку другого тайму все той же Грищенко завдавав сильного удару, але знову Худжамов врятував свої володіння. А на 52-й хвилині Воробей зробив дубль у цій зустрічі. Після того, як рахунок став 4:0 на користь київських динамівців, глядачі зрозуміли остаточно, що їхня команда сьогодні зазнала відчутної поразки. Не розходилися ж уболівальники лише через надію, що кримчанам таки вдасться провести гол престижу. Поки ж прихильники футболу очікували на цей гол, вони, дещо вже призабувши про події на полі, вдалися до жвавого обговорення найвірогідніших кандидатур на посаду президента країни. Час сплинув, а кримчани так і не досягли бажаного.

Євген ПЕРЕСВЄТОВ.