2 жовтня 2004 16:16

Украина U-19 - Польша U-19. Отчет о матче


Українці у першому кваліфайні виконали завдання-мінімум і завдяки сьогоднішній переконливій перемозі над збірною Польщі з рахунком 2:1 завершили груповий турнір на першій сходинці. Після незапланованої поразки молдован у матчі зі швейцарцями поляки за різницею забитих і пропущених м’ячів разом з підопічними Юрія Калитвинцева наступної весни продовжать єврокампанію.

Знову Фомін
Минулої зустрічі молодий півзахисник харківського „Арсенала” розпочав атаку, результатом якої став гол Гладкого у порожні ворота швейцарців. Сьогодні харків’янин двічі засмутив суперника, провівши дуже важливі і визначальні м’ячі у зустрічі.

Несприятливі умови
Якраз перед матчем посилився дощ, який впродовж дня „зрошував” стадіон „Динамо” імені Валерія Лобановського. Тож, як кажуть, обидві команди опинилися в однакових умовах, на важкому полі. У першій половині зустрічі українці володіли деякою перевагою, розуміючи, що назад дороги немає. Але до особливих загострень з боку обох команд справа так і не дійшла – продемонструвати високий рівень гри на такому газоні неможливо.

Переломний момент
Наприкінці першої половини зустрічі Андреасік „відзначився”, отримавши друге попередження. Вилучення додали наснаги не лише гравцям, а й тренерському штабу, який на початку другої половини випустив у передню лінію свіжих гравців. Саме це й принесло дивіденди. Спочатку Фомін сильним ударом відкрив рахунок, а згодом після індивідуального проходу та потужного удару Ярошенка Фомін випередив голкіпера і увігнав м’яч у порожні ворота.

Очікуємо на весну
Гра забувається, а результат залишається. Але тренерський штаб українців влаштували обидва показники. „Якщо нам вдалося досягти позитивного результату, то гравцям вдалося виконати нашу настанову. Нам є над чим працювати, але зараз мене переповнюють емоції”, - підкреслив Юрій Калитвинцев.

А от учасникам іншої пари, яка змагалася на стадіоні навчально-тренувального центру ФФУ, не пощастило. Молдовани, які мали непогані шанси на вихід, поступилися аутсайдерам групи швейцарцям та за чудової гри на турнірі не пробилися до наступного раунду. Остання гра складалася якнайкраще для наших сусідів, але перевагу у два м’ячі (2:0) їм не вдалося втримати. Більше того швейцарці перевершили усі сподівання та спромоглися на потужний спурт наприкінці фінішу - 3:2.

Другий раунд
Наступний етап змагань відбудеться з березня по травень 2005 року. Суперники українців по групі 6 стануть: переможець групи 9 (Кіпр, Ірландія, Росія, Андорра, 18 – 22 жовтня 2004), команди, що посядуть другі місця у групі 5 (Мальта, Литва, Грузія, Словаччина, 18-22 жовтня) та групі 12 (Австрія, Болгарія, Ісландія, Норвегія, 2 – 10 жовтня).