28 вересня 2004 11:55

Молдова - Украина (U-19). Отчет о матче


По завершенні дебютного групового поєдинку в рамках європершості серед 19-річних, де українці поступилися з мінімальним рахунком 1:0, наставник команди Юрій Калитвинцев підкреслив, що впадати у відчай не варто. Молдовани завдали трьох ударів по воротах Шуста, один з яких виявився результативним. Натомість ми повністю переважали суперника за гольовими моментами, однак не скористалися нагодами.

Перший тайм вирішив долю зустрічі Початок матчу і його завершення були ключовими у матчі, коли ми „обстріляли” штанги і поперечину воріт, мали два виходи один на один, кілька разів пробивали по воротах головою та після стандартів. Не можна не відзначити в деяких моментах і самовідданість кіпера збірної Молдови, який продемонстрував якісну гру.

Фортуна відвернулася У другому таймі українці створили достатньо моментів, щоб не лише відкрити лік голам, а й подвоїти чи потроїти результат. Чого вартий пенальті, який заробив останній захисник, капітан команди Дмитро Чигринський. Костянтин Ярошенко, а перед цим йому надавали медичну допомогу, вийшов до 11-метрової позначки, щоб покарати суперників. Однак воротар знову був на висоті. Українці влаштували справжню облогу володінь чебану, але м’яч повсякчас "оминав" ціль.

Молдовани – фаворити?
„Ми побачили гру у виконанні суперника, на яку й очікували. Але вдача була на їх боці”. На думку Юрія Калитвинцева, суперник належним чином налаштувався на гру проти українців. Наставник підкреслив, що трагедії з поразки не слід робити, адже попереду ще два матчі. „Якщо команда в інших двох матчах продемонструє таку ж самовідданість та організованість, ми зможемо досягти позитивного результату у матчах зі збірними Швейцарії та Польщі”. Сьогодні польські юнаки здолали у нелегкій боротьбі швейцарців - 3:1, причому закріпили свою перевагу у доданий арбітром час і, таким чином, вирвали перемогу. Нагадаємо, що з групи до наступного раунду виходить дві команди.