21 вересня 2004 23:31

Григорий СУРКИС: "Динамо" соблюдало все принципы "фейр плей"


Коментар президента Федерації футболу України щодо рішення КДІ УЄФА.

- Якщо справді Контрольно-дисциплінарна інстанція винесла рішення стосовно подібних покарань, а саме: дискваліфіковано на два матчі стадіон дискваліфіковано “Роми” і присуджено три очки київському “Динамо”, то це, на моє глибоке переконання, зроблено в рамках “Чесної гри”. На жаль, нам не вдалося побачити цього під час матчу в столиці Італії – Римі.

“Рома” має можливість подати апеляцію, але я вважаю, що цей клуб в результаті засідання міг взагалі залишитися поза єврокубками, адже прецедент було створено справді досить серйозні. На мій погляд керівництво італійського гранда – розумні люди, і на сьогодні не вдаватимуться до такого кроку.

Незважаючи на позитивний для нашого клубу результат сьогоднішнього дисциплінарного засідання, я жалкую про те, що довелося очікувати на засідання КДІ. Кияни справді переважали “Рому” за всіма показниками протягом першого тайму, а от поведінка гравців та вболівальників римського клубу стали на заваді завершенню двобою. Було б краще, аби матч тривав до його логічного завершення і саме за спортивними показниками було досягнуто позитивного результату. Суперник може говорити про те, що українці мали переваги лише в першому таймі, а далі – було б видно. Але ж наша команда поводилася протягом цього тайму гідно та за всіма показниками Fair Play.