17 травня 2004 16:03

Слухи о ЕВРО-2012 в России несколько преувеличены


Юрій Громницький
Бі-Бі-Сі, Лондон

Перефразовуючи класика американської літератури можна сказати, що повідомлення газети "Совєтскій спорт" про те, що Росія має реальні шанси перемогти у конкурсі на проведення футбольної першості Європи 2012 року виявились перебільшеними.

Таку іформацію "Совєтскій Спорт" подав з посиланням на Вільяма Ґайларда, медіа-директора УЄФА. Проте Вільям Ґайлард твердить про перекручене трактування засобами інформації Росії його слів:

"Те, що я сказав, трохи відрізняється. Не знаю, що вийшло після перекладу. Я сказав, що з точки зору чемпіонату Європи 2012 року все відкрито. І коли мене запитали, чи матиме Росія шанс я сказав: чому б і ні, вона матиме шанс, як і всі інші. Важливо подати проект, який буде амбіційним і практичним. З бюджетом, який дозволить реалізувати такий проект".

Вільям Ґайлард сказав Бі-Бі-Сі, що Росія має не більші, і не менші шанси, ніж інші країни, які висловлять бажання подати офіційну заявку для проведення Євро-2012.

Важливо подати проект, який буде амбіційним і практичним. З бюджетом, який дозволить реалізувати такий проект

В Росії ця ідея - на першій стадії обговорення, хоча це означає, що вона поступово перетворюється на конкурента України та Польщі, які також хотіли б провести Євро-2012.

Федерації футболу цих країн торік започаткували спільний проект, який здобув підтримку президентів обох країн.

Відповідаючи на запитання Бі-Бі-Сі про ставлення УЕФА до спільної заявки Польщі та України, Вільям Ґайлард сказав, що доки проект виглядає логічним, не стає джерелом високих видатків; якщо дві країни погоджуються з термінами і програмою, спільна заявка не матиме перешкод.

Проте Вільям Ґайлард знову підкреслив рівні можливості для всіх кандидатів.

Як приклад успішних спільних дій Вільям Ґайлард навів спільну заявку Австрії і Швейцарії на проведення Євро-2008.

Окрім Росії, Польщі та України про свої наміри взяти участь у перегонах за Євро 2012 згадували такі впливові футбольні країни як Іспанія та Італія.