18 березня 2004 21:58

Украина выиграла борьбу за Милевского!


Сьогодні в штаб-квартирі ФІФА відбулося засідання Комітету національних асоціацій, у якому взяв участь, як член цього комітету, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс. Як відомо президент ФІФА Йозеф Блаттер розглядає роботу цього комітету як „малий конгрес” ФІФА. На засіданні було розглянуто питання щодо проблем і труднощів управління футболом у національних асоціаціях 21-й національних футбольних асоціях з 240-х. Розглядалася можливість на право вступу до ФІФА Гібралтару, Сполучених Штатів Мікронезії, та ряду інших, проект стандартної системи бухгалтерського обліку для всіх національних асоціацій, розглядалися кандидати на нагородження стипендіями імені Жоао Авеланжа. На засіданні були узгоджено та затверджено питання дослідження футбольних науково-дослідних програм, а також організації та підготовки до святкування сторіччя ФІФА та проведення Конгресу ФІФА 20 та 21 травня в Парижі.

А кілька годин тому на адресу національної федерації України (копію надіслано до штаб-квартири Федерації футболу Білорусі) надійшов циркуляр від генерального секретаря ФІФА Урса Лінсі. В ньому йдеться про позитивне вирішення питання надання гравцеві київського „Динамо” Артему Мілевському дозволу представляти національну збірну команду України у офіційних змаганнях.

Голова Комітету зі статусу та трансферів ФІФА Слім Алоулоу прийняв рішення, стосовно достатньої кількості аргументів у цій справі, що виправдують позитивне рішення даного питання.