2 березня 2004 18:54

Государственная поддержка ЕВРО-2012 в Украине и Польше


Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс заявив про підготовку офіційного звернення до Президента Леоніда Кучми щодо надання цілковитої державної підтримки в організації проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україні і Польщі.

В інтерв'ю Бі-Бі-Сі пан Суркіс зазначив, що практично створено підготовчий організаційний комітет, який має лобіювати ідею спільного проведення Євро-2012 і вирішувати відповідні організаційні питання. Керівник українського футболу також пропонує, аби цей комітет очолив прем'єр-міністр України Віктор Янукович. Зараз Київ провадить інтенсивні консультації з керівниками польського футболу, які також готують відповідне звернення до президента Польщі Александра Кваснєвського.

За словами Григорія Суркіса, ідея спільного проведення чемпіонату Європи користується цілковитою підтримкою не лише широкого загалу обох країн, але й владних структур. Проте організація такого масштабного турніру потребує величезних фінансових витрат і згода держави забезпечити бюджетну підтримку відіграє ключову роль.

„Ми прагнемо, щоб підготовчий комітет очолив прем'єр Віктор Янукович. Його залучення надасть нашій спільній ідеї реального поштовху”, - підкреслив президент національної федерації.