29 січня 2004 16:07

Календарь официальных матчей сборной Украины будет готов уже завтра?


Сьогодні до Києва прибувають представники шести асоціацій, аби обговорити календар відбірних матчів у 2 групі ЧС-2006. Делегації гостей очікуються у складі 21 особи (2 – Данія, 3 – Туреччина та Грузія, 4 – Казахстан, Албанія, 5- Греція), серед них головні тренери практично всіх збірних, з якими Україна виборюватиме путівку на фінальний турнір чемпіонату світу 2006-го року в Німеччині: Шенол Гюнеш (Туреччина), Мортен Ольсен (Данія), Отто Рехагель (Греція), Ханс-Петер Бригель (Албанія), Леонід Пахомов (Казахстан). Відсутнім буде лише француз Анрі Мішель, з яким грузинська федерація досягла лише попередньої домовленості про співпрацю зі збірною країни. Делегації Грузії, Греції, Албанії і Казахстану очолюватимуть президенти національних футбольних федерацій.

Учасники засідання мешкатимуть у готелі “Національний”, де завтра проведуть два засідання з узгодження календаря. О 10.00 розпочнеться робоче засідання, яке триватиме до 13.15. Остаточне рішення щодо календаря буде ухвалене з 14.30 до 16.00. Саме в цей проміжок часу за необхідності буде проведено жеребкування з визначення календаря матчів у нашій групі. О 17.30 для представників ЗМІ відбудеться прес-конференція за участю представників країн 2 відбірної групи.

Нагадаємо, що для ігор відбірного турніру ЧС-2006 є 12 фіксованих дат. Але для груп, у яких, подібно нашій, виступають по сім команд, виникають додаткові труднощі -- потрібно визначити, які дати, передбачені ФІФА для проведення товариських двобоїв, слід задіяти для офіційних матчів. Додамо, що минулого понеділка з ФІФА на адресу національної федерації надійшов факс, у якому йдеться про перенесення остаточного терміну складання календаря у нашій групі до 13 лютого.

До фінального турніру виходять вісім переможців груп європейської зони, а також дві кращі збірні, котрі посядуть другі місця. Інші шість команд у плей-офф розіграють ще три путівки. Чотирнадцяту вакансію від Старого Світу посіла господарка мундіалю - Німеччина. Іспанія, Франція, Італія й Англія потрапили до групи з шістьма учасниками, оскільки мають найбільше клубне представництво в континентальних турнірах. Кращі другі місця визначатимуться за результами матчів з 1-м, 3-м, 4-м, 5-м і 6-м місцями. "Відсіваються" тільки двобої із сьомою командою групи.