12 грудня 2003 23:28

Шева - восьмой в опросе World Soccer


Півзахисник італійського "Ювентуса" і збірної Чехії Павел Недвед названий кращим гравцем сезону у світі за підсумками опитування читачів авторитетного журналу World Soccer. 31-річний Недвед набрав у результаті 35,9 % голосів. Друге і третє місця зайняли відповідно голландський форвард "Манчестер Юнайтед" Руд ван Ністелрой (9,5) і іспанець Рауль (9,1) з мадридського "Реала".

Нападаючий збірної України та італійського "Мілана" Андій Шевченко посів у цьому списку 8-му позицію з 2,8% голосів. Зазначимо, що "Шева" зумів випередити у цій ТОР-10 гравців мадридського "Реала" Роберто Карлоса та Девіда Бекхема, які посіли 9-ту та 10-ту сходинку відповідно. До першої десятки кращих гравців світу за версією читачів увійшли чотири представника "Реала" два "Мілана" та по одному від "Арсенала", "МЮ", "Депортіво" та "Ювентуса".

Кращим же тренером року став наставник "Мілана" Карло Анчелотті, з яким команда виграла Лігу чемпіонів та Суперкубок Європи. Друге місце у цьому списку зайняв "коуч" "Ювентуса" Марчело Ліппі. Головний тренер португальського "Порту" Хосе Моуріньо посів третю позицію.