10 жовтня 2003 19:39

Олег БЛОХИН: "Мы нацелены только на победу"


Завтра Київ житиме футболом, незважаючи на те, що нам так і не вдалося приурочити його до чергового етапу підготовки напередодні фінальної частини континентальної першості. У суботу на поле стадіону «Динамо» імені Валерія Лобановського вийде команда під керівництвом Олега Блохіна. А це вже подія. Дебют, що може і повинен запам'ятатися глядачам. Дебют наставника, який завдяки характеру і духу переможця, продемонстрованому Блохіним-футболістом, здатний прищепити ці якості національній команді, чого так не вистачало її гравцям в останні роки...

Стосовно призначення нового тренера, природно, думки вболівальників і фахівців розійшлися. Сьогодні йде формування нової команди, яка, хочеться сподіватися, потішить нас новими перемогами. У кадровому плані, окрім декількох гравців «молодіжки», кардинального оновлення «основи» не очікується. Однак у моральному і психологічному – хотілося б розраховувати на більше. За словами Олега Блохіна, загалом 24 футболісти працюють за планом на базі в Кончі-Заспі. На жаль, як ми вже повідомляли, не зможе взяти участі в грі Андрій Воронін, який повернувся до Кельна. Через рецидив старої травми в лазареті збірної опинився й Андрій Несмачний. Решта футболістів готові до двобою з представниками Балкан.

«Усі кандидати налаштовані на гру, але, на жаль, переглянути в цьому матчі всіх не вдасться. Однак з кожним проведено бесіди, та й тренувальний процес дозволяє визначити фізичний стан гравців. Ми націлені тільки на перемогу і хотіли б продемонструвати гру, що порадує вболівальників. Я сподіваюся, що глядачі прийдуть підтримати свою збірну, навіть незважаючи на погодні умови. Ми граємо для них і намагатимемося не підвести справжніх прихильників нашої команди», - сказав прес-службі ФФУ Олег Блохін.

А тим часом у касах динамівського стадіону йде активний продаж квитків. Вартість - від 1 до 20 гривень. За наявною інформацією, більш як половину заповітних квитків уже реалізовано. І хоча дала «збій» небесна канцелярія, через що в останні два дні Київ потерпає від рясного дощу і шквального вітру, за повідомленням синоптиків, до суботнього вечора негода ущухне.

Сьогодні суперник українців – збірна Македонії - прибув до Києва. Головна команда гостей о 19.00 випробує газон стадіону «Динамо» ім. Валерія Лобановського. «Молодіжка» Македонії о 17.30 проведе тренування на верхньому полі НСК «Олімпійський» і завтра о 15.00 на бориспільському стадіоні «Колос» протистоятиме українським одноліткам.

P.S. Для представників ЗМІ буде організовано виїзд на перегляд матчу між молодіжними збірними командами України та Македонії. Автобус буде подано о 13.00 до готелю «Спорт».