10 жовтня 2003 19:33

Мельничук дисквалифицирован до конца круга


Сьогодні відбулося засідання Експертної комісії ФФУ, після чого Комітет арбітрів ФФУ, зважаючи на висновки комісії, провів власне засідання, де ухвалив ряд рішень. Пропонуємо вашій увазі витяг з Протоколу засідання Комітету арбітрів ФФУ.

Питання 1

Слухали: Заключення Експертної комісії ФФУ від 10 жовтня 2003 р. Протокол №6. Арбітром Подушкіним І. на 77-й хвилині матчу не зафіксовано порушення правил у штрафному майданчику команди «Іллічівець» Маріуполь з боку гравця команди, котра захищалася.

Ухвалили: Оцінку делегата матчу визнати вірною і згідно з Дисциплінарними правилами ФФУ, ст. 8. П. 4а, арбітра Подушкіна І. усунути від арбітражу у вищій лізі чемпіонату України на 3 гри і перевести до першої ліги на відповідний термін.

Питання 2

Слухали: Заключення Експертної комісії щодо звернення асистента арбітра Гамаля Р. (м. Чернівці) про незгоду з оцінкою «5» балів, котру виставив делегат матчу «Динамо» Київ – «Шахтар» Донецьк Стародубов В (м. Житомир): «Дії асистента арбітра на 53-й хвилині при фіксуванні положення поза грою, в якому перебував нападаючий команди «Динамо» Київ Шацьких М., визнано помилковими. Це рішення вплинуло на підсумковий результат матчу».

Крім цього, підбиваючи пісдумки арбітражу в цьому матчі, Комітет арбітрів ФФУ виявив ще низку суттєвих помилок щодо визначення чи невизначення положення поза грою.

Ухвалили: Звернутися до КДК ФФУ з клопотанням застосувати відповідні санкції згідно з Дисциплінарними правилами ФФУ (ст. 8, п. 4а) та усунути асистента арбітра Гамаля Р. від арбітражу у вищій лізі чемпіонату України на 3 гри із переведенням до першої ліги на відповідний термін. Атестаційній комісії Комітету арбітрів ФФУ при атестації за підсумками календарного року звернути увагу на цю обставину і розглянути доцільність подальшого проведення матчів вищої ліги асистентом арбітра Гамалем Р. (м. Чернівці).

Слухали: Делегатом матчу «Динамо» (Київ) – «Шахтар» (Донецьк) Стародубовим М. (м. Житомир) виставлено оцінку «5» балів арбітрові Мельничуку В. (м. Сімферополь). Після проведення детального аналізу гри Комітетом арбітрів ФФУ з боку арбітра Мельничука В. виявлено декілька грубих помилок, технічного та методичного харакетру, які вплинули на підсумковий результат гри.

Після матчу арбітр Мельничук В. некоректно висловився у деяких ЗМІ, коментуючи власні дії, дії делегата та асистентів арбітра відповідного матчу, порушуючи тим самим «Основні умови та положення для арбітрів».

Ухвалили: Звернутися до КДК ФФУ з клопотанням застосувати відповідні санкції згідно з Дисциплінарними правилами ФФУ керуючись ст. 8, п.п. 3.1.; 4 «а». За неякісний арбітраж та порушення «Основних умов та положення для арбітрів» Комітету арбітрів ФФУ усунути від арбітражу Мельничука В. до кінця першого кола змагань.

Атестаційній комісії Комітету арбітрів ФФУ при атестації за підсумками календарного року звернути увагу на цю обставину і розглянути доцільність подальшого проведення матчів вищої ліги арбітром Мельничуком В.