9 серпня 2003 21:33

Александр АЛИЕВ: "Хочу выступать за первую команду!"


Талановитий півзахисник київського “Динамо” Олександр Алієв дуже впевнено розпочав нинішній сезон у складі другої динамівської команди. У першій лізі минуло лише чотири тури, а на рахунку юного плеймейкера киян вже п`ять автографів у воротах суперників. Після матчу “Динамо-2” — “Полісся” кореспондент “Українського футболу” поцікавився в Олександра, з чим пов`язана така результативність.

— Сашко, в минулому сезоні тобі вдалося забити у ворота суперників “Динамо-2” вісім м`ячів, а на початку нинішнього чемпіонату лише після чотирьох турів ти вже п`ять разів відзначився. Вирішив стати найкращим бомбардиром ліги?

— Ні, такої мети перед собою не ставив. Зараз іде гра, часто б‘ю по воротах і мені таланить. Якоїсь особливої таємниці успіху немає. Добре виступає команда — виходить гра і в мене.

— У першому турі “Динамо-2” зустрічалося з харківським “Металістом” і матч закінчився з хокейним рахунком — 7:5. З чим пов`язана така незвичайна результативність?

— Команди з перших хвилин почали грати у відкритий футбол, мало уваги приділяючи обороні. У нас майже кожна небезпечна атака завершувалась взяттям воріт. Харків‘яни теж шукали щастя біля чужих воріт, до того ж, на мій погляд, дещо лояльно до господарів поля ставився головний суддя, що серйозно їм допомагало.

— Після вдалої гри за другу команду було б логічним, щоб на тебе звернули увагу тренери основного складу. Тебе залучають хоча б до тренувань з основним складом?

— Ні, зараз тренуюсь лише з дублем “Динамо”. Пограти і потренуватись з гравцями першої команди вдається лише тоді, коли хтось з “основи” має мало ігрової практики і його залучають до матчів за “Динамо-2” для вирішення цієї проблеми.

— Ти вже другий рік виступаєш за резерву динамівську команду. Чи не набридло грати майже без турнірної мотивації?

— Так, відсутність серйозних турнірних завдань не дуже подобається. Але головна моя мета — набувати досвід в матчах першої ліги, проявити себе в іграх за “Динамо-2”, щоб потрапити у першу команду. Тим більше, що досвід виступу за основний склад я вже маю і хочеться знову спробувати себе у поєдинках на більш високому рівні.

— В одному з інтерв‘ю, ти казав, що збираєшся скласти іспити на отримання водійський прав і придбати машину. Чи втілив у життя цей задум?

— На жаль, поки що вільного часу мені не вистачає, тому довелося це бажання відкласти на майбутнє.

— Зрозуміло, що вільного від тренувань й ігор часу у тебе дуже мало. Але все ж коли трапляється вільна хвилинка, чим любиш займатися?

— Зараз з Курська до мене приїхали батьки, яких бачу не так часто, як би того хотілося. Крім мати й тата, нікого з близьких не маю, тому весь вільний час проводжу з ними.