9 квітня 2003 22:01

Тарик ЖЕРМУНИ: "Динамовских голкиперов знают во всем мире"


Наприкінці березня за другий склад столичного "Динамо" було заявлено голкіпера збірної Марокко Тарика Жермуні. Пильне око відомого тренера-селекціонера Юрія Севастяненка давно спостерігало за виступами 25-річного воротаря, який в недалекому 1997 році був одним з лідерів юніорської збірної Марокко, що стала чемпіоном Африки. 2000 року Тарик уже захищав ворота "репрезентації" на сіднейській Олімпіаді, а згодом перейшов до одного з найкращих клубів країни - касабланкського ВАКу. Торік Жермуні було визнано найкращим голкіпером країни: з 16 тренерів елітних клубів Марокко 14 на перше місце поставили Тарика й лише двоє - нинішнього кіпера московського "Спартака" Абдельїла Багі.

- Тарике, ти вже кілька днів у динамівському таборі. Розкажи подробиці переїзду.

- У останніх числах березня повернувся в Касабланку зі Сьєрра-Ліоне, де грала збірна Марокко. Президент мого колишнього клубу ВАК містер Дублалі запропонував терміново виїхати до Києва, де його хороший друг Ігор Суркіс не проти взяти мене в тримісячну оренду. Одразу замовив квитки до транзитного Амстердама, звідки другого квітня прилетів до столиці України.

- Довго роздумував - переїжджати до Києва чи ні?

- Ні, для себе все вирішив одразу. Я довго виступав за різні збірні Марокко, захищав кольори найпопулярнішої команди країни. Але завжди мріяв спробувати себе на дещо вищому рівні. Дуже приємно, що на мене звернув увагу один з найкращих клубів Європи. Принаймні на батьківщині саме такі асоціації виникають у багатьох фахівців та вболівальників з київським "Динамо". У нас клуб відомий, як постійний учасник Ліги чемпіонів та "альма-матер" славетних Шевченка і Реброва.

- Після кількох тренувань, як оцінюєш рівень конкурентів на останньому рубежі - Шовковського та Реви?

- Олександра в Марокко чудово знають за виступами в Лізі чемпіонів проти іспанських "Барселони "та "Реала". Його вважають одним з найкращих кіперів Європи. Бачив у грі й Віталія Реву. Це - класний воротар.

- З динамівськими тренерами вже мав бесіду?

- Так, була розмова з тренером воротарів Михайлом Михайловим. На жаль, у нашій країні не практикується приставляти до воротарів окремого наставника. Михайлов - фахівець з великої літери, і якщо мені не вдасться багато зіграти за "Динамо", уроки, які отримаю від нього, обов'язково допоможуть у подальшому.

- Який матч у кар'єрі вважаєш найкращим?

- Їх було чимало, але найбільше запам'яталася гра зі збірною Сенегалу. 12 лютого цього року в Парижі наша збірна протистояла зірковому складу, що виступав на чемпіонаті світу в Японії та Кореї. Марокко перемогла з рахунком 1:0, а мене було визнано одним з найкращих гравців матчу.

Дмитро ШАПОВАЛ.