6 жовтня 2002 16:00

ЕВРО-2003 (U-17). Турция - Украина 2:2


Українська молодіжна збірна команда (U-17) у своєму другому матчі проти турецьких однолітків не змогла здобути важливі три очки, задовольнившись нічиєю - 2:2. Незважаючи на те, що одну путівку до другого кваліфайну ЧЄ-2003 достроково завоювала шотландська збірна, за другу - точиться справжня боротьба. Наша команда також серед претендентів...

Щоб потрапити до наступного етапу відбору до континентальної першості маємо обігравати господарів турніру - збірну Азербайджану, яка, природно, всі свої матчі проводить за шаленої підтримки своїх прихильників. У разі успіху в останній зустрічі для більшої впевненості маємо очікувати на поразку турецької команди. В іншому випадку наша доля визначатиметься за допомогою регламентних норм - враховуватиметься краща різниця забитих і пропущених м'ячів, особиста зустріч тощо. Обидва матчі розпочнуться одночасно у понеділок 7 жовтня.

Щодо першого матчу - зі збірною Шотландії, в якому ми незаслужено поступилися, за словами наставника українців Валентина Луценка, суперник справді виглядав досить збалансованим і грамотним колективом. "Із розмови з наставниками шотландців я дізнався, що в рамках підготовки до цього відбірного туру їх команда провела 22 товариських матчі на рівні збірних, тоді як ми в кілька разів менше. Та й збиратися нам вдається раз чи два на три місяці.

Попри все, присутні на нашому матчі з Шотландією фахівці і місцеві журналісти відзначили, що українські футболісти виглядали більш упевнено і ні в чому не поступалися суперникові. На жаль, на перших хвилинах ми не використали стовідсоткову нагоду відкрити рахунок, коли Ярошенко не влучив у порожні ворота з вигідного положення. Перший пропущений м'яч змусив нас розкритися, адже вся команда пішла відіграватися. Як наслідок до середини першого тайму ми поступалися - 2:0. Однак варто віддати належне суперникові, який забив красиві голи, з серії тих, що не беруться. І хоча ми мали і хотіли переграти шотландців, все ж позитивного результату не досягли.

Вже сьогодні під час матчу з турецькими футболістами опинилися у ролі наздоганяючих. І знову ж таки нам не вдалося здобути три очки, що дозволило б почуватися більш впевнено перед зустріччю з господарями турніру", - сказав Валентин Трохимович.

Нагадаємо, що сьогодні шотландські юнаки здобули перемогу над збірною Азербайджану з рахунком 2:1.