18 липня 2002 19:58

Украинские легионеры готовятся к сезону


Олег Ящук (півзахисник, “Андерлехт”, Бельгія):

Олег проходить курс відновлення після травми, яку отримав у березні цього року. “Минулого тижня відвідав лікаря, який порекомендував мені занадто не навантажувати себе фізичними вправами, дозволивши бігати легкі кроси. А на початку серпня маю пройти ще один контроль у свого лікаря, коли й отримаю остаточне рішення щодо збільшення навантажень. За великим рахунком почуваюся вже добре і гадаю, що за кілька тижнів розпочну тренування у загальній групі”.
Чемпіонат Бельгії стартує 9 серпня, однак “Андерлехт” проведе свій перший календарний матч наступного дня на виїзді з “Вестерлоо”.

Юрій Максимов (півзахисник, “Майнгейм”, Німеччина, друга Бундесліга):

"Майнгейм" проводить підготовку до старту першості Німеччини у своїй країні, який починається 12 серпня. Команда проводить дворазові тренування, що чергуються з контрольними матчами з представниками 3-го і 4-го дивізіонів Бундесліги. У цих іграх тренер використовує Юрія на позиції “під нападаючим”. До початку календарних матчів у другій Бундеслізі тренувальних зборів за кордоном у клубу Юрія Максимова не заплановано. Наш півзахисник знаходиться у бойовій формі і демонструє зараз свій звичний футбол.

Сергій Скаченко (нападаючий, “Метц”, Франція):

Учора клуб Сергія, в рамках підготовки до старту Чемпіонату Франції у вищій французькій лізі, провів контрольний поєдинок з португальською “Боавіштою”. Через те, що на зборах команди, яку до речі очолив відомий спеціаліст Луїс Фернандес, знаходиться близько тридцяти футболістів, український нападаючий не з’явився у складі своєї команди. Таке рішення новоспечений тренер пояснив тим, що у наступному матчі проти бельгійського “Андерлехта” гратиме другий склад команди, у якому й виступить наш футболіст.
“Через те, що в попередньому чемпіонаті я рідко виходив в основному складі команди, то мій агент займався пошуками нової команди. Однак в мене відбулася розмова з Луїсом Фернандесом, який попросив мене не поспішати приймати таке рішення”. – додав Сергій.

Володимир Мельник (центральний півзахисник, “Дінабург”, Латвія):

Минулого уїк-енду “Дінабург” провів матч-відповідь у Кубку Інтертото проти російського клубу “Крилья Совєтов”, у якому поступився з мінімальним рахунком і вилетів з подальшого розіграшу Кубку. Володимир вийшов на поле зі стартових хвилин, а в середині другого тайму його замінили.
А вчора в Чемпіонаті Латвії було проведено черговий тур. “Дінабург” звів свій календарний матч унічию 1:1. Володимир Мельник провів на полі всі 90 хвилин на позиції “плеймейкера”. Як ми вже повідомляли, Володимир у клубі не має контракту, тож 22-річний півзахисник, якого викликали до різних збірних України, в телефонній розмові сказав, що він не проти змінити клуб і країну. “Було б чудово повернутися до України”, - зазначив Володимир.