11 січня 2002 19:39

Игорь Суркис: "Мы не гарантируем победы в Москве. Но попробуем ее добыть"


Відлік пішов уже на години. Наступного тижня чемпіон України — столичне “Динамо” — спробує виграти свій четвертий титул на Кубкові Співдружності.А поки що — запитання першому віце-президентові “блакитно-білих” Ігореві СУРКІСУ.

— Ігоре Михайловичу, коли київські динамівці вирушають на Кубок Співдружності і в якому складі?
— Чартером 18 січня. До столиці Росії їде 25 футболістів, з них вісімнадцятеро потраплять до заявки. Сімох веземо за власний рахунок. Хто конкретно вирушить, сказати важко. Але на турнірі буде представлений основний склад. Найсуттєвіше, як на мене, щоб усі були живі-здорові.

— Керівництво “Динамо” заявило, що команда приїде на турнір лише в тому випадку, якщо організатори замінять старе синтетичне покриття на нове, сучасне.
— Наші умови виконані. “Килим” поклали новий. Тож ніяких проблем немає. — Мелащенко прооперований і має з‘явитися на полі вже незабаром. А коли очікувати появу Юрія Дмитруліна? — Розраховуємо, що Дмитрулін візьме участь у нормальному тренувальному процесі в березні.

— Окрім них, когось іще динамівські симпатики не побачать на московському турнірі? — Питання не до мене. Це, скоріше, до тренера…

— Чимало розмов точилося навколо доцільності проведення Кубка Співдружності. Проте турнір існує вже десять років. Термін, навіть для наших часів, чималий. Ваше ставлення до нього?
— На турнірі зустрічаються не лише чемпіони своїх країн, це ще й зустріч друзів, колег, ветеранів. Приємні, незабутні хвилини, які варто пережити. Турнір, на моє глибоке переконання, конче потрібний. Брати участь у ньому необхідно й також варто спробувати, за можливості, перемогти. Що ми й спробуємо зробити. Інша справа, що останнім часом нам ніяк не вдавалося поїхати до Москви оптимальним складом з різних, як на мене, достоту об‘єктивних причин. 2000 року ми не повезли “основу” лише тому, що вели цілеспрямовану підготовку до чемпіонської ліги. Торік вирішили не залучати нашу динамівську молодь, а взяли до білокам‘яної новачків клубу. Експериментальний склад, на жаль, не виправдав себе. Нинішнього разу веземо “основу”. Звісно, все може статися. Ніхто не гарантує того, що неодмінно виграємо кубок, але, в усякому разі, спробуємо реалізувати мету.

— Є інформація, що “Динамо” переглядає кількох іноземців. Підтвердите?
— Справді, в таборі команди перебувають румун Чеботару, бразилець Сантуш і ще один словак, прізвище якого, на жаль, не пам‘ятаю. Всі вони — молоді хлопці, й навряд чи зможуть посилити гру “Динамо”. Я неодноразово казав, що склад колективу вкомплектований в усіх ланках. Тому потреби в запрошеннях сильних виконавців на даний момент немає. Звісно, ми хочемо бачити гравців для посилення гри, але річ у тому, що треба надати шанс тим хлопцям, яких запросили торік, коли розпочалося будівництво “Динамо” нової ери.

— Останнє, не менш важливе запитання. Яка доля Филимонова?
— Він — гравець “Динамо”. Й конкуруватиме за місце в “старті” із Шовковським і Ревою.