31 грудня 2017 21:35
2

Георгий ЦИТАИШВИЛИ: "Прошел просмотр в "Барселоне", но Кецбая порекомендовал моему отцу академию киевского "Динамо"

Один із найталановитіших вихованців дитячої академії київського «Динамо», Георгій Цітаішвілі, своєю грою звернув на себе увагу тренерів молодіжної та юнацької команд.

Це послугувало приводом для того, аби клуб запропонував талановитому 16-річному юнакові перший у його житті професійний контракт. Угода розрахована до кінця 2018 року.

У січні Цітаішвілі відправиться разом із молодіжною та юнацькою командами на тренувальний збір до Іспанії.

Після підписання контракту Георгій дав інтерв’ю офіційному сайту клубу.

- Георгію, вітаємо тебе з підписанням першого професійного контракту! Розкажи про свої перші кроки у футболі.

- Народився я в Ізраїлі, так як мій батько в той час виступав за ізраїльський футбольний клуб (батько Георгія – Кліментій Цітаішвілі, відомий футболіст, нападник, за час професійної кар'єри виступав у більше ніж десяти клубах з різних країн, у сезоні 2000/2001 захищав кольори ізраїльського «Хапоель-Іроні» - прим. ред.)

З малих років я брав приклад із батька, тому хотів стати футболістом. Вже у віці трьох років, коли мій батько перейшов до кіпрського «Анортосіса», я почав робити перші кроки у футболі. Тоді граючим тренером «Анортосіса» був Темурі Кецбая, і батько мене брав мене з собою на тренування. По суті, першим моїм тренером був мій батько.

- Як ти опинився в ДЮФШ «Динамо»?

- Коли мені було 11 років, я потрапив на перегляд до знаменитої футбольної академії «Барселони», «Ла Масії». Перегляд я пройшов успішно, мене готові були зарахувати до академії, але хлопцям мого віку не дозволялося жити на тренувальній базі «Барселони». Темурі Кецбая тоді порадив батькові футбольну академію київського «Динамо». У Києві мене теж прийняли, з проживанням проблем не було, і з того часу я тут.

- Хто був твоїм першим тренером у «Динамо»?

- Я потрапив до групи, яку очолював Юрій Петрович Єськін. Але стабільно грати я почав, коли моїм тренером став Олексій Євгенович Дроценко. Він першим почав довіряти мені місце в основному складі.

- Як би ти описав свій стиль гри, свої сильні якості, улюблену позицію на полі?

- Моя позиція на полі – фланговий нападник. В основному граю на правому фланзі, але зручно почуваю себе і на лівому, і в центрі. Вважаю, що я технічний гравець. Більше люблю віддавати передачі, ніж забивати голи (Тим не менше, забиває голи Георгій також справно - за три з половиною роки в ДЮФЛУ на його рахунку 32 голи – прим. ред.)

- Чи є в тебе кумири серед відомих футболістів? З кого береш приклад, на кого рівняєшся?

- Є, мій кумир – Ліонель Мессі. Хочу, як і він, бути справжнім лідером своєї команди.

- Ти вже знаєш, що в січні поїдеш на тренувальний збір з юнацькою командою «Динамо». Вражений виступами «Динамо» в Юнацькій Лізі УЄФА?

- Так, вражений. Наша команда дуже добре виступає в цьому єврокубку. Ось так і має грати «Динамо».

- З кимось із цих гравців вже знайомий особисто?

- Усіх цих хлопців я добре знаю, адже я жив разом із ними на базі. В юнацькій команді вже є кілька моїх однолітків, гравців 2000 року народження.

- Які цілі ставиш перед собою на найближчий час?

- Насамперед – стати одним із лідерів, ключових гравців для «Динамо» U-19, проявляти себе, приносити користь команді і прогресувати.

- Коли дізнався новину про те, що клуб хоче укласти з тобою професійний контракт?

- В принципі, знав про це ще на початку зимової паузи. Але це сталося сьогодні, 31 грудня, для мене це – найкращий подарунок на Новий Рік! Дякую тренерам і президенту клубу за надану мені довіру! Буду старатися не підвести!

Ну Кецбая , ну погоди ! )))))
Як же приємно читати новину українською мовою )