7 листопада 2014 18:43
2

Игорь СУРКИС: "Если бы все легионеры были такими, как Бетао и Данило Силва, у нас не было бы никаких проблем"

Після урочистої презентації нової техніки і транспорту, переданої футбольному клубу «Динамо» (Київ) компанією АМАКО, президент ФК «Динамо» відповів на всі запитання присутніх журналістів.

- Ігоре Михайловичу, після вчорашнього радісної події, перемоги в матчі Ліги Європи, сьогодні ще одна – урочиста презентація нової клубної техніки...

- Вчорашню гру я ще раз передивлявся у повторі. І сьогодні, коли я приїхав в офіс, відверто кажучи, я навіть не знав, що буде така презентація. Дізнався вже, коли приїхав і сказав мені про це генеральний директор. У будь-якому випадку, чим би хто не допомагав клубу, це увага до клубу, це привід зібратися. Я говорив, що ми зазвичай стикаємося з проблемами, коли веземо з Німеччини форму, екіпіровку. А доставляємо форму ми самі, власним транспортом. При цьому веземо її не тільки для першої команди, але і для всієї спортивної школи, для другої команди, дубля, команди U-19. Іноді з цим виникають труднощі, коли треба замовляти машину, а вона вчасно не приходить. А так ми завантажили всю екіпіровку одноразово, і привезли на весь клуб. Водії у нас, дякувати Богу, є.

- Вчора «Динамо» провело відмінний матч проти «Ольборга», який, щоправда, виявився нелегким для вашої команди. Поділіться емоціями від гри?

- Матч був дуже важкий. Я перехвилювався, особливо після того, як вилучили Драговича. Скажу вам відверто, я тримав у голові рахунок 0:0, щоб ми, перш за все, не пропустили. Наша команда, можливо, стоїть вище по за ім’ям, сильніша за підбором гравців, за своїм класом, але на футбольному полі все з'ясовується у відведені 90 хвилин гри. І при тому я звернув увагу, що «Ольборг» вчора мені сподобався навіть більше, ніж тоді, коли вони обіграли нас з рахунком 3:0. Вони були більш організовані, більш мобільні, і в першому таймі доставили нам чимало клопоту. Що стосується перемоги, вважаю, що вона була заслуженою, тому що хлопці витримали, не зупинилися, не думали у ту хвилину, що потрібно захищати свої ворота, а пішли вперед, створили момент при кутовому і Віда забив гол. Все це можна назвати збігом обставин, але щастить, як відомо, сильнішим.

Звісно, я задоволений, що ми продовжуємо боротьбу за перше місце, а саме таке перед командою стоїть завдання. Тому що весняна частина сезону почнеться, і грати перший матч вдома, а другий на виїзді, важкувато. Хотілося б вийти з першого місця, для того щоб мати якийсь перепочинок. Та й погодні умови у нас в лютому будуть не найкращими. Все це важливо, і тренер, і футболісти це теж тримають в голові. Та для цього потрібно, у всякому разі, здобути перемогу 27-го числа і, звісно, не програти в Бухаресті. Думаю, що це нам до снаги.

- Головним ньюсмейкером тижня став Бетао. Він сказав, що цього тижня має зустрітися з вами...

- Я з ним вчора перетинався. Але насправді від мене мало що залежить – тільки взяти в руки ручку і підписати контракт. Я маю отримати схвалення Реброва, що він хотів би з цим футболістом співпрацювати і, насамперед, яку кількість часу. А в іншому, думаю, що я знайду слова, щоб домовитися з Бетао. Він сам виявив бажання пройти певні тести, для того щоб розуміти, що він потрібен команді і може конкурувати за місце в складі. У всякому разі, мені було дуже приємно, що він виявив бажання повернутися в Київ. Бетао – один з небагатьох бразильців, які прижилися в команді. Це футболіст з динамівським серцем, як, до речі, і Данило Сілва. Якщо б всі легіонери були такими, як Бетао і Данило Сілва, у нас не було б із ними жодних проблем.

- За рахунок чого Бетао вдалося прижитися, розкритися в київському «Динамо»?

- Це професіонал і все. Мені здається, тільки завдяки його професіоналізму. Якщо у людини є професіоналізм, значить, він приживеться в будь-якій команді. Він любить свою професію, він чесно виконував свій контракт. Думаю, якщо ми з ним знову скріпимо стосунки, він так само відповідально буде виконувати свої контрактні зобов'язання.  

http://www.youtube.com/watch?v=avg-cRv6Ok8
Боюсь только, Игорь Михалыч, не У НАС не было бы никаких проблем, а у Вас.