14 вересня 2024 17:25
1

"Зоря" – "Динамо" 0:2. Звіт про матч. Ударний другий тайм

У 6-му турі Прем'єр-ліги "Динамо" на стадіоні імені Лобановкого зустрічалося із "Зорею", яка отримала статус номінального господаря поля.


Через проблеми зі здоров'ям Михавка та неготовність Дячука грати з перших хвилин пару центральних захисників киян склали Бражко та Біловар. У центрі поля вийшли Михайленко, Пихальонок та Буяльський.


Ярмоленко та Кабаєв зайняли звичні позиції правого та лівого вінгера відповідно, наконечником атак став Ванат. Герреро за домовленістю "Зорі" та "Динамо" грати проти луганчан не мав права, тому спостерігав за грою з трибуни.

У перші десять хвилин поєдинку команди створили три напівмоменти. У "Зорі" у ворота не влучив Антюх, а у "Динамо" двічі загострював ситуацію у штрафному майданчику Ванат. У першому випадку Владислав пішов у обіграш суперникiв, але в останній момент втратив м'яч, у другому не встиг замкнути передачу на дальню штангу.

На 17-й хвилині гарну нагоду відзначитись втратив Ярмоленко. Вінгер "біло-синіх" підставляв ногу під подачу-удар Тимчика і послав м'яч над поперечиною. Незабаром із близької позиції не зумів пробити кіпера Вівчаренка.

Втім, це нічого не вирішувало, оскільки захисник "Динамо" перебував у офсайді. Наступний удар Костянтина припав поряд зі штангою. "Зоря" весь цей час теж не пасала задніх. Незважаючи на те, що прямих загроз воротам Бущана луганчани не створювали, розслабитись захисникам "біло-синіх" не давали.


Далі до центру уваги опинився Тимчик. На 30-й хвилині правий захисник "Динамо" підключився до атаки, опинився у штрафному майданчику і ударом з льоту замикав навіс із лівого. М'яч після його удару пролетів високо над воротами. Набагато небезпечнішою була відповідь "Зорі", коли Бущан не без труднощiв зреагував на щільний постріл Антюха з 11-ти метрів.


Найкращий момент для взяття воріт за весь перший тайм стався на 36-й хвилині. Фірмовий удар лівої з підкруткою з лінії штрафного майданчика у виконанні Ярмоленка пррийняла на себе штанга, Вівчаренко опинився першим на добиванні, але з гострого кута в ціль не влучив. Наприкінці першого тайму Турбаєвський впорався із дальнім ударом Тимчика.


Відразу після перерви Будковський вивів на ударну позицію Антюха, який надіслав м'яч прямо в руки Бущану. На 52-й хвилині після прострілу Вівчаренка у свої ворота м'яч зрізав Дришлюк. "Зорі" знову пощастило - круглий влучив у поперечину і вийшов на кутовий.


На 66-й хвилині у гру вступили Волошин та Шапаренко, тоді як Ярмоленко та Пихальонок пiшли відпочивати. Щойно свіжі футболісти вийшли на поле, як "Динамо" повело в рахунку. Буяльський розстріляв Турбаєвського, скориставшись прострілом Вівчаренка у штрафний майданчик на 11-метрову позначку.

Дальнiми ударами вiдзначилися Кабаєв та Тимчик. В обох випадках м'яч пролетів повз площину. Подвоїв перевагу киян Брагару, який вийшов на заміну. Максим отримав передачу від Шапаренка, увійшов до штрафного майданчика, підробив м'яч під праву ногу та пробив. Круглий після рикошету від Дришлюка закотився у дальній кут.


На 83-й хвилині ідеальну можливість скоротити рахунок втратив Ндур. Форвард "Зорі" після прострілу з лівого флангу пробивав практично з лінії воротарського майданчика, але не зумів переграти Бущана, який вчасно виставив ногу і в результаті накрив м'яч. Більше таких небезпечних моментів у грі не було. Відзначити можна лише вихід на заміну Себальйоса за хвилину до фінального свистка, який зафіксував перемогу "Динамо".

Всех с победой! Додавили и уверенно победили. Могли и больше забивать. Брагару - с дебютним голом. Себальйоса - с дебютом, жаль не во время траванулся и в основе не вышел. Михайленко норм сыграл, есть хорошее будущее в Динамо.