14 травня 2024 17:00

"Минай" просив змінити головного арбітра матчу з "Ворсклою" Дьордя, який є сином спортдиректора жіночої команди закарпатців

У матчі 28-го туру УПЛ "Ворскла" - "Минай" (2:3) головним арбітром працював Назарій Дьордь із Ужгорода.


Процедура призначення відбулася шляхом жеребкування. 8 травня, за три дні до матчу, «Минай» надсилав листа голові комітету арбітрів Катерині Монзуль та в.о. президента УПЛ Євгену Дикому із проханням змінити арбітра.


Міна високо оцінює роботу та професійні якості Назарія Дьордя та вважає його одним із найперспективніших арбітрів України.


Але Назарій Дьордь є рідним сином спортивного директора жіночої футбольної команди "Мінай" Вадима Дьордя. Тому, щоб уникнути домислів про «конфлікт інтересів» з боку інших клубів УПЛ, просимо призначити Назарія Дьордя на інший матч 28 туру УПЛ», – йшлося у листі.

Однак Дьордь все одно працював на цьому матчі. У компенсований час до другого тайму він призначив пенальті у ворота "Минаю".


Спочатку голкіпер «Миная» Олександр Кемкін відбив удар Феліпе Родрігеса, але після перевірки ВАР «Ворскла» отримала право на перебивання 11-метрового через відсутність контакту Кемкіна з лінією воріт під час удару.


Під час перебивання Кемкін знову парирував пенальті.

А через 6 хвилин «Минай» отримав право на виконання 11-метрового – Вадим Віттенчук реалізував та приніс перемогу закарпатській команді.