12 травня 2024 17:51
4

Максим ШАЦЬКИХ: "Шахтар" не є сильнішим за "Динамо". У киян високі шанси на чемпіонство наступного сезону"

Легендарний нападник «Динамо», а нині головний тренер «Пахтакора» Максим Шацьких прокоментував для «Динамоманії» поразку киян у чемпіонських перегонах.


– Які емоції ви, як легенда «Динамо», відчували після матчу киян зі «Шахтарем»?


– Негативні, звичайно. Все-таки шанс був ще зачепитися, але це футбол, нічого не зробиш. За грою, то вона ніби була нічийною – там було кілька моментів, потім там було кілька моментів.


– Як вважаєте, чого «біло-синім» не вистачило цього сезону для того, аби стати чемпіоном?


– На початку втратили багато очок, ще за Луческу. Потім уже більш-менш струсонулися і за Шовковського хороший відрізок видали. Було багато перемог, грали достатньо непогано за якістю гри. Але, знову ж таки, на початку, скажімо так, було багато необов’язкових втрат очок.


– Зараз активно ходить думка, що «Динамо» програло чемпіонство в осінній частині сезону. Погоджуєтесь з нею?


– Так, це те, про що я сказав. У першому колі було багато чого втрачено, а вже потім почали наздоганяти.


– Чи насправді «Шахтар» був сильніший за «Динамо» цього сезону?


– Я би не сказав, що вони були сильнішими за «Динамо». Я бачив ігри «Шахтаря». Так, команда непогана, не сперечаюся. Але, на мою думку, зараз «Шахтар» не є сильнішим за «Динамо».


– Коли Шовковський тільки став головним тренером киян, чи очікували ви, що під його керівництвом команда видасть настільки потужну серію?


– Звичайно, я думав про це, і так воно у підсумку вийшло. Команда якось видихнула. Завжди, коли якісь зміни відбуваються, то це впливає на атмосферу, на якість гри, на все інше. До цього команда була якоюсь скутою, а після зміни тренера почала діяти спокійніше. Я часто спілкуюся з хлопцями, то в них була така важкувата обстановка. Тренування були важкі, сил десь не вистачало. Потім це нормалізувалося.


– Як ви вважаєте, якби Шовковський замінив Луческу на тренерському містку раніше, чи було б у «біло-синіх» більше шансів на чемпіонство?


– Не знаю. Я не люблю слова «якби» та «якщо б». Я думаю, що ніхто вам цього не скаже. Якщо ж вам хтось відповість на це питання, то це буде неправильно. Не знаю, як би було, якби він з початку сезону очолював «Динамо».


– Якщо говорити про сезон «Динамо» в цілому, як ви можете оцінити його за 5-бальною шкалою?


– Напевно, поставлю оцінку 4.


– Як ви вважаєте, чи є у «Динамо» перспективи стати чемпіоном наступного сезону?


– Обов’язково. Шанси є завжди. Ця команда, яка зараз є у розпорядженні Шовковського, – їм це під силу.


– Що для цього потрібно зробити?


– Для цього просто потрібно багато трудитися і виконувати ті вимоги та установки, які на той чи інший матч дає тренерський штаб.


– Які позиції, на вашу думку, «Динамо» потрібно підсилити влітку?


– Якщо подивитися, то, в принципі, на кожній позиції у них по 2 гравці є. Хоча, от я люблю, коли в мене крайні вінгери швидкі. Можливо, киянам потрібно знайти пару вінгерів. Можливо, нападника ще одного. Також позицію центрального захисника зміцнити. Я не знаю, що там не підході з молодіжної команди, але нові вінгери не завадили б.


– Тобто шанси «Динамо» на чемпіонство наступного сезону ви оцінюєте високо?


– Звичайно.

Аргументи?
Сховати
Мисливець, на це питання Щацьких вам окремо не відповість. Але спробую я. Динамо під тренерством СаШо грає цілком за чемпіонським графіком. Точно не підраховував, але зіграно десь 20 матчів, і в них лише 1 поразка і 2 чи 3 нічиїх. Якщо так гратимуть у наступному чемпіонаті від самого початку, то хіба це не аргумент у боротьбі за золото?
Сховати
Africanda-S, в моєму розумінні,це підсилення, а не лише використання своїх виконавців,створення селекційної служби,оскільки її немає і т.д.Хоча при суркісу цього не буде,не вірю.
Мисливець, аргументи, 42 млн на трансферах, вони поміняли 3 тренера, кожнлму платили по 1-3 млн зп. І ми відставали на 4 очка.
При тому що ми програли через пеналь. Вибачте мені але це і є аргументи в нас немає грошей але ми на рівних граємо. Плюс ви не забувайте про доп стимуляцію команд проти нас. Вони бояться нас як вогню. Ще раз в них тільки гроші. Все. Немає нічого особливого в цьому клубі. В нас є майбутнє нашої молоді бо ми її підпускаємо до основи.