12 травня 2024 10:15

"Це можна вважати результативною помилкою арбітра". Журналіст прокоментував епізод з пенальті у матчі "Шахтар" - "Динамо"

Журналіст Ігор Циганик прокоментував епізод з непризначеним штрафним на Віталію Буяльському в епізоді перед пенальті «Шахтаря» у матчі з «Динамо».


«Я вважаю, що Деревінський повинен був ставити штрафний удар на Буяльському. Для мене це накладка. Вони показували кілька разів епізод, мовляв він не влучив по нозі – це немає значення, є намір. Я можу привести багато прикладів, коли футболістів за такий намір навіть дискваліфіковували. Так не можна робити, це свідома накладка. Колись були часи, коли з протяжкою йшов Тайсон та інші футболісти, але там були травми.


Для мене це накладка, Деревінський повинен був свиснути цей епізод. Тому що далі він дав дограти момент, Кевін один в один розібрався, простріл – і пенальті. Це пенальті? Пенальті, адже рука піднята високо. Якби вона була опущена, я би ще сумнівався. Чому ти стоїш з піднятою рукою? Тому я вважаю, що це пенальті. Але в цьому епізоді раніше арбітр повинен був свиснути накладку.


Можливо, якби «Шахтар» забив гол у цій ситуацію, то, можливо, переглядали би повтор. А так епізод з пенальті, відтягувати назад… Хоча він пішов дивитися момент з пенальті, тож міг переглянути попередній момент. Я вважаю, що це накладка. Цей епізод вплинув на ситуацію. Так, якщо говорити про Деревінського, то він в принципі давав грати, і він, до речі, призвів до бійки наприкінці, тому що він дозволяв це робити.


Якщо за законом, подивіться ще раз повтор цього моменту, там видно – пряма нога. Це в будь-якому разі небезпечна гра, влучив ти по нозі, чи ні. Я вважаю, що Криськів у цьому епізоді повинен був бути покараний. Цей момент, як мінімум, дискусійний. Це можна вважати результативною помилкою, до речі», – сказав Циганик.