6 березня 2009 17:39
1

Виталий Данилов о выборах президента премьер-лиги

Після завершення Загальних зборів Учасників Прем’єр-ліги, в.о. президента ПЛ Віталій Данілов дав інтерв’ю журналістам телеканалу «Мегаспорт». 

- Чому сьогодні не було обрано Президента Прем’єр-ліги? 

- Було прийняте рішення, якщо жоден з кандидатів не набере абсолютної більшості голосів, тобто мінімум 8+1, значить буде організований другий тур. До нього потраплять двоє претендентів, які сьогодні здобудуть найбільшу прихильність президентів. Ми продовжимо консультації з ними і на наступних Загальних зборах буде прийняте остаточне рішення. Також вирішили, що наступного разу при обранні Президента голосуватимуть виключно власники клубів. 

- Ви вирішили, коли відбудеться це зібрання? 

- У травні. 

- До другого туру пройшли Томас Курт і Вадим Рабінович. Ви вже ознайомилися з їхніми програмами? 

- Вони представляли свої програми, але, гадаю, у них було замало часу, адже на доповідь надавалися 30 хвилин. В принципі, ми вже знаємо цих людей, були ознайомлені з їхніми програмами. Все зрозуміло. Єдине, Прем’єр-лізі доручено провести з кандидатами переговори з фінансових питань. 

- Будь-ласка, більш детально про іноземного кандидата. 

- Ми розмістили інформацію про кандидатів на офіційному сайті. Томас Курт − гідна людина, яка б змогла вдихнути свіжі ідеї у роботу Прем’єр-ліги. Але він іноземець. І з цього приводу були серйозні дебати. Втім, судячи з того, що він набрав сім голосів «за», у нього великі шанси стати Президентом Прем’єр-ліги. 

- Президенти ФК «Металіст» Олександр Ярославський та ФК «Карпати» Петро Димінський раніше публічно заявляли, що не голосуватимуть за кандидатуру Вадима Рабіновича. Сьогодні не було через це конфліктів?

- Ні, сьогодні у нас все пройшло мирно, цивілізовано. Жодних непорозумінь. Все відбулося конструктивно. Навіть ті іноземці, які презентували свої програми, наголошували на тому, що ми повинні бути лояльними один до одного, мати взаємоповагу. Це найголовніші пункти в усіх програмах. Кожен з кандидатів переконаний, що у цьому полягає запорука успіху. Я гадаю, сьогоднішнє зібрання пройшло конструктивно.
Рабинович - хороший бизнесмен, но в футболе чистый профан. Команды там тоже нет.