23 квітня 2024 17:55

Жозе Моурінью: "Люди мають оцінювати мене так само, як вони оцінюють інших тренерів"

Португальський тренер Жозе Моурінью розповів про подальші плани у своїй кар'єрі.


«Я не думаю, що мені 61, а в 65 я піду на пенсію. Ні в якому разі. Попереду ще довга кар'єра.


Що може справді змінити ситуацію, так це те, наскільки сильно клуб мене хоче. Наскільки клубу потрібна людина і тренер мого профілю. І скільки почуттів, емпатії я можу відчути з цією структурою.


Єдине, чого я хочу, це те, щоб мета та цілі були встановлені чесно. Я не можу піти в клуб, де через мою історію метою буде титул. Ні. Єдине, чого я хочу – щоб це було чесно. Як ви думаєте, якби я був у великому клубі АПЛ, і ми були шостими, сьомими, восьмими в таблиці, я все ще б залишався на посаді? Я хочу сказати, що люди мають оцінювати мене так, як вони оцінюють інших.


Для мене важливо, чи є у клубу цілі, і щоб я міг сказати, що готовий боротися за них. Я не хочу сказати реалістичні, але принаймні напівреалістичні.


Тому що, коли я перейшов до «Роми», ніхто не мріяв про фінал єврокубка, а ми це зробили. Неможливо, щоб я перейшов у клуб, який майже вилетів, і мета — виграти Лігу чемпіонів. Це добре, але це нечесно», – сказав Моурінью.


Моурінью покинув посаду головного тренера «Роми» в січні. Після його звільнення команда виграла 12 матчів, 3 зіграла у нічию та 3 програла.