23 квітня 2024 16:50

Віктор ВАЦКО: ​"Динамо" просто переїхало катком "Полісся"

Коментатор та журналіст Віктор Вацко в програмі "Вацко LIVE" висловився щодо матчу "Динамо" - "Полісся" (3:0).


"Динамо" просто переїхало катком "Полісся". У житомирян коефіцієнт очікуваних голів 0,13 XG. Жодного моменту біля воріт Бущана. Один небезпечний удар - Мустафаєв пробивав у першому таймі. Жодної гостроти. В першому колі "Полісся" агресивно пресингувало, кусало, створювало тиск на динамівську оборону. Переламало гру на свою користь граючи в меншості при рахунку 1:2 і перемогло 3:2. А зараз на стадіоні "Динамо" ім. В. Лобановського нічого з цього не було.


Коли "Полісся" на початку матчу закрилось в обороні, то динамівцям було важкувато. Але як тільки "Полісся" почало задумуватись про свої атаки і "Динамо" почало отримувати простір, то все. У "Полісся" нуль шансів, в атаці нічого створено не було. Того мільйонного Луїфера Попов не факт, що помітив на полі. Для мене був показовий епізод у цьому матчі - травма Лукаса Тефлора на 56-й хвилині. Команда програвала 0:2 і їм потрібно було відігруватись, а капітан команди Тейлор сів на газон і почав розмотувати затейповане стегно, а ніхто з команди не підійшов до нього і не підказав, що час спливає і їм потрібно рятувати гру, а він може і за полем розтейповуватись. В "Полісся" відсутня жага не до перемоги, а навіть, щоб врятувати матч. Колосальний дисонанс з тим, що було в першому колі.


"Динамо" зруйнувало "Полісся" поєднавши швидкість та індивідальну якість. Я дивлюсь на Ярмоленка і мені здається, що Андрію в цьому чемпіонаті бігати не потрібно. А навіщо? Якщо достатньо просто думати і виконувати. Якщо в тебе мізки працюють значно швидше, ніж ноги суперника. Буяльський - розумничка. Знову показав, що шалено багато дає цій команді. Ванат на вільному просторі - божевільно сильний. Коли він вривається за спини захисникам, то нічого з ним зробити неможливо".