22 квітня 2024 11:58

"Це була не та тріумфальна ніч, якої хотів би він у "Ель Класіко": іспанські ЗМІ – про гру Луніна проти "Барселони"

У неділю, 21 квітня, мадридський Реал обіграв каталонську Барселону (3:2) в рамках 32-го туру чемпіонату Іспанії і практично гарантував собі титул чемпіона сезону 2023/24.


Український голкіпер мадридців Андрій Лунін вчергове вийшов у стартовому складі та відіграв весь поєдинок, який склався для нього доволі неоднозначно.


Іспанські ЗМІ по-різному оцінили гру воротаря в Ель-Класіко:


Diario AS: «Початок поєдинку видався невдалим для Луніна та команди. Мадридці, які успішно відбилися від 18 кутових у Манчестері, пропустили гол у першому ж, який подала Барселона. А все це сталося через погану гру українця на виході. Відзначимо і збентеження Андрія під час другого голу, коли він відбив м'яч перед собою.


Однак надалі Лунін діяв майже бездоганно, здійснивши декілька сейвів. Звернемо увагу на гру ногами від Андрія. Українець декілька разів розпочинав небезпечні атаки, закидуючи м'яч на швидких гравців атаки».


Marca: «Проти Барселони Лунін дебютував у статусі зірки на «Сантьяго Бернабеу». Під час матчу навіть лунали скандування на адресу українця. Однак це була не та тріумфальна прогулянка, якої хотів би Лунін у Класіко, адже голкіпер «білих» провів дуже важку ніч. Він не зумів завадити першому голу Барселони з кутового.


Пізніше Андрій ледь не пропустив другий гол під час іншого кутового, цього разу від ближньої штанги, який дивом врятував на тій самій лінії воріт. Однак в кінцівці матчу він отримав чергові аплодисменти від фанатів Реала після двох сейвів, які він здійснив, вбиваючи останні надії Барселони на позитивний результат».