22 квітня 2024 08:54

Френкі де Йонг знову травмував гомілкостоп. Перші подробиці

Наприкінці першого тайму в Ель Класіко травму отримав гравець "Барселони" Френкі Де Йонг. Нідерландець зміг залишити поле тільки за допомогою нош.


- Де Йонг знову травмував той самий гомілкостоп, - пише спортивний лікар Дмитро Бабелюк. - Минулого місяця голландець травмував латеральну групу звʼязок гомілкостопу у грі проти Атлетика.


Відновлення Френкі свідомо форсували до матчів ЛЧ, у яких він відіграв понад 70 хв. Зважаючи на недостатню готовність, Де Йонг пропустив матч у чемпіонаті та готувався до Класико.


Але виявився неготовим до Феде Вальверде.


Гра в мʼяч з обох боків, так звана "перевірка галіків на міцність", у якій не до кінця відновлений гомілкостоп Френкі очікувано програв.


Як підсумок – повторний підворот стопи, ушкодження латеральних звʼязок і, можливо, буде необхідність повтору реабілітації.


Помітно, що Де Йонгу готувалася заміна, тому факт того, що його поміняли міг бути профілактичним, щоб більше не погіршити травму.


Слід чекати офіційних повідомлень клубу, але дуже схоже на прикрий збіг обставин, коли на важливу гру ставиш не до кінця готового гравця і надієшся, що пройде.