21 квітня 2024 13:18

Роботу RFEF паралізовано через справу про корупцію – контракти та документи не підписані, в офісі закінчився туалетний папір

Робота RFEF застопорилася через обшуки та затримання у справі про корупцію.


В Іспанії проводиться розслідування у зв'язку з ознаками корупції та відмивання грошей, виявленими в угоді про проведення Суперкубку Іспанії в Саудівській Аравії. Згідно з умовами договору, RFEF отримує по 40 млн. євро щорічно.


Наприкінці березня Громадянська гвардія Іспанії провела обшуки у будівлі Королівської іспанської футбольної федерації, а також більш ніж у 10 будинках, у тому числі екс-глава федерації Луїс Рубіалес. Виконувач обов'язків керівника RFEF Педро Роча у своїх свідченнях поклав усю відповідальність за можливі порушення на Рубіалеса та його радника Томаса Гонсалеса Куето.


За даними Marca, роботу організації зараз паралізовано. Справа в тому, що багато контрактів і документів на даний момент не підписано, це стосується продовження угод з тренерами збірних Іспанії, включаючи тренера чоловічої збірної Луїса де ла Фуенте. Також йдеться про документи, що стосуються ЧС-2030, рекламні контакти, договори спортивного директора, директора з маркетингу.

Розслідування впливає попри всі сфери життєдіяльності федерації. Так, наприклад, в офісі RFEF закінчився туалетний папір. Відповідальна за неї людина відсторонена, решта співробітників бояться щось робити без дозволу.


І УЄФА, і ФІФА в п'ятницю вдень письмово вимагали від RFEF терміново призначити нового президента організації.