20 квітня 2024 10:32

Артета про скасування перегравань у Кубку: "Гравців потрібно захистити. Така кількість хвилин за два роки – нездорова ситуація"

Мікель Артета підтримав рішення про відміну перегравок у Кубку Англії.


Як стало відомо раніше, з наступного сезону в турнірі буде скасовано всі перегравання, починаючи з першого раунду. У рамках чинного формату Кубка перегравання за нічийних результатів передбачені в раундах з 1-го по 4-й – у 5-му та наступних раундах вони були скасовані у 2018 році.

Зміни є частиною 6-річної угоди між Футбольною асоціацією Англії та АПЛ та зумовлені збільшенням кількості матчів у турнірах УЄФА.

Багато клубів нижчих дивізіонів незадоволені змінами. Вони висловили готовність бойкотувати матчі Кубка Англії.

– Ми не можемо дивитися на це ізольовано. Але, враховуючи календар на найближчі кілька сезонів, треба забирати ігри заради футболістів. Думаю, це дуже гарна нагода.

– Ви розумієте невдоволення цим рішенням?

– Я розумію всі погляди. Наша та моя полягає в тому, що наших гравців потрібно захистити. Я дивився, скільки хвилин і матчів вони провели за останні два роки без жодних пауз, і я знаю, скільки їм ще доведеться зіграти за найближчі два роки. Це точно нездорова ситуація. Якось і десь нам треба скорочувати календар, – сказав Артета.

Цього сезону «Арсенал» вилетів у 3-му раунді Кубка Англії від «Ліверпуля».