19 квітня 2024 10:14

Хабі Алонсо: "Пізній гол із "Вест Хемом"? Це наш менталітет"

Головний тренер "Байєра" Хабі Алонсо прокоментував вихід до 1/2 фіналу Ліги Європи за підсумками протистояння з "Вест Хемом" (2:0, 1:1).


«Ми очікували на таку гру від «Вест Хема», з великою кількістю енергії. Вони підійшли до нас із великою інтенсивністю, зовсім не такою, як у першому матчі у Леверкузені, але якщо ви хочете дійти до півфіналу в Європі і, сподіваюся, навіть далі, ви повинні добре впоратися з важкими моментами. Здатність не падати духом у скрутні моменти була ключем до нашої кваліфікації.


Пізній гол? Це наш менталітет, вірити до останньої хвилини, але також вміти справлятися зі складними моментами та не бути роз'єднаними. Очевидно, що рекорди – це наслідок гарної роботи. Найважливішим було не так продовжити серію без поразок, як виграти півфінал, але те, що цей рекорд залишився недоторканим, робить нас ще щасливішим.


У багатьох іграх ми будуємо контроль. Ми знаємо, що іноді це займає більше часу, але якщо ми продовжуватимемо робити все добре і будемо терплячі, рано чи пізно наш шанс прийде. Це відбувається у Бундеслізі, але також у Лізі Європи, і це сталося у сьогоднішній грі. Із «Ромою» буде складний виклик», – сказав Алонсо.