18 квітня 2024 17:35

Швайнштайгер про конфлікт з Моурінью в МЮ 2016-го: "Мерто сказав, що мені заборонено заходити в роздягальню за рішенням тренера"

Бастіан Швайнштайгер згадав, як Жозе Моурінью відсторонив його від команди у «МЮ»


– Це сталося [на передсезонні] у 2016 році. Я був у складі збірної Німеччини, ми далеко просунулися на Євро, дійшовши до півфіналу, тому я прибув до розташування [«Юнайтед»] трохи пізніше, коли команда була в передсезонному турне США. Першого дня в клубі я тренувався зі Златаном Ібрагімовичем і подумав, що це чудово.


Наступного дня, у свій день народження, коли я приїхав на тренувальну базу в Керрінгтоні, Джон Мерто (тодішній спортивний директор МЮ) і сказав, що мені заборонено заходити в роздягальню, бо так наказав тренер. Без попередження просто так. Я не знаю, чому він так вирішив. Хтось міг би сказати мені про це [першого дня] або пояснити це. Я пішов у роздягальню молоді та потренувався з хлопцями до 16 років. Так, мене остаточно вигнали, так що мені довелося попросити його [Мерто] принести мені бутси та інвентар. Я запитав його, з ким я тренуюсь, і він сказав, що це команда U16, тому я почав тренуватися з ними.


Я запитав, чи можна поговорити з тренером у другій половині дня, тому коли я повернувся з тренування, яке я провів дуже погано, тому що не розумів, я зустрівся [з Жозе Моурінью]. Він пояснив мені, що не бачить, щоб я був щасливий у «Юнайтед», бо отримавши травму, я проходив реабілітацію в Німеччині під наглядом німецьких лікарів. Звичайно, я приїжджав до «МЮ», спілкувався з лікарями та дивився матчі – я говорив із Луї ван Галом, коли він був тренером. Ми так домовилися, і я дотримувався цього. Я просто хотів відновитися і грати, але, очевидно, у ради директорів була інша думка щодо цього.


Після цього я як мінімум три місяці тренувався один із тренером з фітнесу. Я займався перед тренуваннями основної команди та після них. Думаю, мене хотіли позбутися.


У той період я все ще був дуже щасливий у «Юнайтед», мені подобалося носити цю футболку, це мені подобалося. Я думав, що, можливо, це був просто період, і якщо я тренуватимусь і підтримуватиму себе у формі, то, можливо, одного разу вони передумають. Моєю мрією завжди було повернутися на "Олд Траффорд".


– Як партнери відреагували на ваше усунення?

- Я їх не бачив, іноді я перетинався з деякими з них або отримував повідомлення. Вони сказали, що цього рішення не зрозуміли, але я їх не бачив. Мені доводилося тренуватися вранці або після їх занять, щоб не бачитися з ними, – сказав колишній гравець МЮ та збірної Німеччини у підкасті The Overlap.