11 квітня 2024 19:53

Саттон про падіння Сака у штрафному майданчику "Баварії": "Він пірнув замість того, щоб спробувати забити - і я впевнений, що він би забив. Букайо - дуже спритний гравець, у нього немає виправдань"

Кріс Саттон висловився про падіння Букайо Сака у штрафному майданчику «Баварії».


"Арсенал" зіграв унічию з "Баварією" у першому матчі чвертьфіналу Ліги чемпіонів (2:2). На 5-й доданій хвилині вінгер Букайо Сака, прокидаючи м'яча убік від воротаря Мануеля Нойєра, зачепив його виставлену ногу і впав на газон. Головний суддя Глен Нюберг не призначив пенальті.

"Я все ще намагаюся зрозуміти, про що він насправді думав, я був абсолютно шокований.

Він зробив гарний дотик і робив маневр з м'ячем, здавалося, що він зможе вийти [на порожні ворота]. Позаду був один чи два захисники, але з його здібностями він би обіграв воротаря. Але він вирішив спробувати заробити пенальті. Про що він думав?

Він продовжував тікати, контакт із Нойєром стався з його ініціативи. Це було правильне рішення суддів, і ми повинні їх похвалити, тому що кожного тижня вони отримують багато зауважень. У цій ситуації судді потрапили до самої точки.

У цій ситуації «Арсенал» міг повести з рахунком 3:2, мав би чудовий шанс пройти далі. Тепер вони мають над чим попрацювати через те єдине рішення, яке Сака прийняв, пірнувши замість того, щоб спробувати забити – і я впевнений, що він би забив.

Якщо вдуматися, він не має жодних виправдань, тому що він дуже спритний гравець. Він витончений, він вміє маневрувати з м'ячем, м'яч прилипає до його ніг, і він чудово змінює напрямок. То що він робив? Про що він думав? – сказав колишній гравець «Арсеналу».