10 квітня 2024 20:13

"Челсі" можуть залишити до 12-ти гравців влітку. Одна з причин – фінансові правила АПЛ

«Челсі» планує розчистку складу цього літа.


Цього літа «Челсі» може продати значну частину гравців. Одна з причин – необхідність вписатися у фінансові правила АПЛ із прибутковості та стійкості (PSR), пише Football.London. До 12 гравців може бути продано або відпущено на правах вільних агентів.


Насамперед клуб розгляне продаж гравців академії, оскільки вся виручка за них є чистим прибутком. Серед вихованців, які можуть бути продані цього літа, є Конор Галлахер, Трево Чалоба, Іан Матсен, Армандо Броя та Льюїс Холл.

Марк Кукурелья з високою ймовірністю також залишить команду влітку, проте трансфер іспанця, який був куплений за 60 мільйонів у «Брайтона» у 2022 році, зазнає «Челсі» збитків у десятки мільйонів фунтів. Проте клуб цілком може відпустити його, якщо вдасться домовитися про відповідну пропозицію.

Зазначається, що Тіаго Сілва, швидше за все, не продовжуватиме контракт з «синіми» і залишить клуб на правах вільного агента цього літа.


Також є низка гравців, які будуть виставлені на трансфер. Серед них Маланг Сарр, який не виходив на поле за клуб майже два роки, а також Ромелу Лукаку, Кепа Аррісабалага та Хакім Зієш – усі троє зараз перебувають в оренді.


Також клуб, ймовірно, залишить воротар Лукас Бергстрем.