7 квітня 2024 19:49

Віктор СКРИПНИК: "Я не коментую наших хлопців у чорних футболках - сподіваюсь, що вони всі чесні"

Головний тренер "Металіста 1925" Віктор Скрипник в коментарі "УПЛ ТБ", який цитує пресслужба клубу, поділився враженнями від матчу 23-го туру чемпіонату України проти "Колоса" (1:1).


- Усі знають, як складно тут грати. Ця команда згідно зі статистикою на першому місці в УПЛ за ударами після стандартних положень. "Колос" - це дуже потужна команда, яка добре грає на другому поверсі. Тож, вважаю, що для нас ця нічия - це більше позитив, ніж негатив. Комплімент моїм хлопцям, бо вони не знітилися, а продовжували грати в футбол, хотіли зрівняти рахунок, а потім хотіли виграти. На жаль, це не вдалося, але, ще раз кажу, більше позитиву від цієї нічиєї, ніж було б, якби ми програли.


- Зважаючи, що команда давно не перемагали, чи можете ви сказати, що сьогоднішня нічия, як перемога?

- Ні, це нічия. Перемога - це щось інше. Ми на неї чекаємо. Не можна сказати, що нічого для неї не робимо. Ми працюємо, щоб якнайшвидше перемогти. Ще раз кажу, якщо ми будемо так ставитися до справи, як сьогодні, то незабаром здобудемо перемогу.


- Що сьогодні вдалося вашій команді? Чим задоволені?

- Як я вже сказав, що ми не знітилися, ми далі грали в футбол, ми не тільки вибивали м'яч, була дуже важка боротьба. Проте це "Колос" з Ковалівки, команда, яка відрізняється від усіх інших команд потужним футболом. Тож, ми також не просіли, а гол забили з комбінації, яку ми відпрацьовували на тренуваннях.


- Доволі часто сьогодні з вашої тренерської лави лунали звернення до бригади арбітрів, як прокоментуєте такі дії?

- Це прості емоції, вони є у кожного. Ніхто не хоче програвати. Коли дивишся, епізод 50 на 50, воно здається, що це проти тебе. Ми подякували усім арбітрам, вони нас розуміють, ми їх розуміємо.


- Автор голу "Колоса" міг отримати другу жовту картку. Чи погоджуєтеся ви з суддівським рішенням?


- Я вже казав, що я не коментую наших хлопців у чорних футболках. Я сподіваюсь, що вони всі чесні. Але, як вони судять, є матчі, де не завжди подобається. Хоча, ще раз кажу, що мою думку ніхто не питає. Тому маємо те, що маємо. Сьогодні нормально було.


У нас таке становище, що кожен заліковий пункт, який ми заробляємо - це вже позитив. Зіграти з такою потужною командою, як "Колос", і по-футбольному грати, не стояти позаду та відбиватися, а намагатися грати в футбол, то - це більше позитиву для моєї команди. Сподіваюсь, якщо вони й надалі будуть так себе поводити, працювати, як ми працюємо на тренуваннях, то невдовзі й переможемо. Я подякував команді за результат, за віддачу, за розуміння. Ми хочемо виправити це все, тому не можемо дочекатися вже наступного матчу.


- Чи грали за своєю улюбленою тактикою та чому ви доволі довго не проводили заміни, чому так?

- У нас багато травмованих, через це ми навіть під час тренувального процесу між матчами, коли тренуємося, намагаємося бути обережними. Неприємно, коли вилітають гравці, на яких розраховуєш. Ми намагаємося з цим боротися, хоча це невід'ємна складова футболу. Потрібно з цим також жити, що ми й робимо.

Щодо тактики, усі перебудовуються, ми також перебудовуємося. Ми не просто граємо в те, що нам хочеться чи просто так. Ми розуміємо, з ким ми граємо, з яким суперником, які в нього статистичні дані, які їх сторони кращі, ніж в інших команд. Ми до будь-якого суперника готуємося. Інша справа - вдається це чи ні.


Сьогодні ми й по-футбольному виглядали гідно, були хороші моменти в ігровому плані. Можна сказати, що ми також гарні моменти мали та розуміли, що боротьба - це те, що відрізняє "Колос" від інших команд. Якщо ми подивимося на статистику, то вони лідери за ударами після стандартів, підбори, боротьба в повітрі. Це потужна команда проти якої складно грати, тим більше, на виїзді.