6 квітня 2024 13:33

Фердинанд відмовився від роботи тренером після смерті дружини: "Дітям я був потрібен на всі 100%. У Джеррарда та Лампарда телефон не відлипав від вуха"

Ріо Фердінанд розповів, що через дітей відмовився від роботи тренером.


Колишній захисник «МЮ» та збірної Англії завершив кар'єру у 2015 році та вступив на тренерські курси. Однак він відмовився від цієї ідеї після смерті дружини Ребекки того ж року. Під опікою екс-футболіста залишилися троє дітей – Лоренц, Тейт та Тіа.

«Я отримував ліцензію та хотів бути тренером, 100%. Руні, Керрік, О'Ші - вони всі тренери, я був на тому ж курсі.


Але в мене сталася ситуація в особистому житті. Якщо ти стаєш тренером, то маєш бути в роботі 24 години сім днів на тиждень, там немає вільного часу.


Я бачив це за Джеррардом і Лемпардом, проводячи час з ними. Коли з експертів вони перетворилися на тренерів, телефон не відлипав від вуха. Вони не повністю залучені до життя сім'ї, тому що, ймовірно, думають про мільйон інших речей.


Моїм дітям я був потрібен на всі 100%. Так, я працюю [експертом на ТБ], але я постійно на зв'язку, я можу бути з ними, відвідувати батьківські збори. Тренери все це пропускають.


Тому мені довелося дуже швидко ухвалити рішення. Насправді мені навіть не потрібно було про це думати. Це було щось на кшталт: «Я не робитиму цього [працювати тренером]», – заявив Фердинанд у підкасті The Overlap.

У 2019 році Ріо одружився вдруге - Кейт Райт народила йому двох синів.