6 квітня 2024 13:08

"Не бачив свого майбутнього з такою людиною": як екс-власник "Карпат" шантажував футболістів

Український півзахисник Лехії Іван Желізко розповів, як конфлікт з екс-власником Карпат Олегом Смалійчуком міг зруйнувати його футбольну кар'єру.


Желізко, який провів в структурі Карпат з 2011 по 2018 рік, розповів YouTube-каналу «Трендець», якими методами Смалійчук схиляв футболіста підписати новий контракт з Карпатами.

«У мене закінчувався контракт з Карпатами. Я зламав ногу. Ніхто не питав, як у мене справи. За тиждень, коли я мав знімати гіпс, до мене зателефонував колишній президент команди, чи хто він був, я не пам'ятаю. Він не спитав, як я почуваюся, а чи я хочу підписати новий контракт, і сказав, що мені треба приїхати на базу».


Екс-карпатівець без погодження з батьком не хотів погоджуватися на пропозицію Смалійчука.


«Я йому сказав: «Почекайте тиждень-другий. Приїде мій батько, ми сядемо з вами й обговоримо контракт». Він сказав: «Добре, немає проблем ніяких». Мене покликав наш тренер і сказав, що я не в команді, я не можу тренуватися з ними, не маю права їхати на ігри. Я можу приїжджати на базу, бігати по колу, тренуватися в залі».


За словами Желізка, Смалійчук виставив перед його батьком ультиматум.


«Він поставив мені ультиматум. І все, якось після того ми порадилися, і я не бачив свого майбутнього з такою людиною при посаді. Ті півтора року, які я просидів, могли стати фатальними.Знайшов собі індивідуального тренера і крок за кроком рухався до того, щоб покращитися та поміняти команду», – сказав Желізко.


Фото: "Лехія"