5 квітня 2024 18:21

Чому "Динамо" не звертає увагу на Авагімяна? Блогер пояснив, чому хавбек не буде підсиленням для киян

Блогер Михайло Смоловий висловив думку, чому «Динамо» не звертає увагу на півзахисника «Чорноморця» Артура Авагімяна як можливе підсилення.


«Давайте почнемо з того, що Авагімян зіграв у сезоні більше 30-ти ігор, здається, лише раз у своїй кар’єрі. Зазвичай у нього все дуже швидкоплинно. Мені здається, що це аргумент №1. Якщо людина не готова виходити з дня в день протягом року виконувати свої конкретні зобов’язання, то це проблема.


Щодо ігрового інтелекту, немає питань. Він дійсно футболіст з високим IQ, який може приймати якісні рішення на футбольному полі. У «Динамо» тут проблема, що зараз профайл Авагімяна перекочовує від Буяльського на Шапаренка, і Микола зараз у цьому профайлі максимально органічно себе відчуває. Ми розуміємо, що Буяльський з віком вже не так довго може бути в «Динамо», а Шапаренко через свою якість не так довго може бути в «Динамо». Але просто зараз, конкретно в цей період часу, немає сенсу брати Авагімяна, щоб він сидів та полірував лавку. Хіба четвертим півзахисником, якого зараз бракує.


На позицію лівого інвертованого вінгера? Насправді, так. Але який гол забив Кабаєв… У мене навіть зникло будь-яке бажання далі продовжувати його критикувати, плюс ми тримаємо в голові Брагару, який може під’їхати влітку та Волошина, який зараз не награє, щоб зараз конкурувати з Ярмоленком – мені здається, там важко. Те, що він хорошої якості футболіст, – це факт. Але не для «Динамо» конкретно зараз. Навряд чи він підсилення в контексті того, що він сильніший за тих, що є.


Ось Андрієвський і Шепелєв, згадайте. Андрієвський відкрив рахунок у матчі зі «Зорею», опинився, де мав бути і забив. Шепелєв так само непогані матчі проводив, от забив «Чорноморцю». Вони виконують свої функції та миритися з роллю запасних, а чи готовий Авагімян сидіти на лавці й виходити раз на місяць – не факт», – сказав Смоловий.


Фото - ФК «Чорноморець»