3 квітня 2024 12:51

Журналіст: "Шапаренку потрібно вигравати конкуренцію і потрапити на ЄВРО, якщо говорити про його гіпотетичний продаж"

Журналіст Віктор Вацко висловився про гру хавбека "Динамо" Миколи Шапаренка.


- Усі виділяють Шапаренко, але я що його не виділяю. Вся гра у його виконанні - підтвердження того, що він у чудовій формі. Він повернувся. Я навіть здивований, що, перебуваючи у такій формі, Шапаренко так і не вийшов за збірну. Але у чемпіонаті України він демонструє гру одного з найкращих центральних півзахисників українського футболу.

Думаю, що його два голи у ворота "Ворскли" матимуть для нього велике значення з психологічної точки зору. Він давно не забивав. А футболісту на його позиції було б добре забивати. Особливо якщо ми говоримо про гіпотетичну передпродажну підготовку. Статистика, як не крути, дуже важлива. Зараз у Шапаренка за 13 матчів два голи та 4 асисти. Я вважаю це лише відправною точкою.

Дивлюсь його футбол, бачу мову його тіла на полі. Бачу, що до нього повернулася впевненість. Він перестає себе берегти, уникаючи жорстких стиків. Цей страх зникає. Для нього зараз дуже важливо грати постійно, сильно та результативно. Голи та асисти матимуть велике значення. Йому потрібно вигравати конкуренцію та потрапити на ЄВРО. Це так працює, якщо говорити про гіпотетичний продаж. Чемпіонат України дивитимуться так собі. А ось міжнародний турнір – це вже інша справа.