2 квітня 2024 09:42

Відкриття юнацької збірної України міг не приїхати в команду: Циганик розповів несподівані деталі з присмаком конфлікту

Нещодавно збірна України U-19 під керівництвом Дмитра Михайленко впевнено пройшла відбірковий турнір та кваліфікувалася на юнацький Євро-2024.


Одним з найкращих футболістів команди став півзахисник Металіста Геннадій Синчук, який забив красивий гол у ворота Швейцарії (3:0).


Проте за інформацією журналіста Ігора Циганика, 17-річного футболіста взагалі не було у списках збірної, яка рекомендувалися тренерам.


«Синчук став відкриттям турніру, до нього вже почали придивлятися. Старший тренер збірної також казав, що це напевно головне відкриття в команді. Хоча я хочу відкрити секрет: зараз у нас трошки змінилися правила підходу до формування юнацьких збірних.


Є група аналітиків, очолювана [Глібом] Платовим, тобто це PASS, на цю історію велику ставку робить Сергій Ребров. Так от коли подавалися списки Михайленку, Синчука взагалі там не було, у списках аналітиків».


Циганик також розповів, як все ж таки Синчук зумів потрапити до збірної – дякувати треба тренерам.


«Це тренерський штаб просто вирішив узяти на себе. Зараз аналітики подають списки футболістів, а старший тренер повинен затверджувати їх та вести тих, кого йому пропонують, і Синчука там не було, уявіть собі.


Добре, що Єзерський, Михайленко все ж таки розібралися в цій ситуації і взяли молодого гравця, який став відкриттям турніру».


Окрім цього журналіст поговорив про мінуси такого підходу в збірних України, коли виклик футболіста вирішується цифрами.


«Певні люди, які не мають абсолютно ніякої футбольної освіти окрім курсів PASS, вони зараз визначають кого викликати, а кого ні, у збірну. Я хочу сказати що деякі футболісти в U-17 поїхали, які абсолютно не підходять за жодними параметрами.


Це говорили тренери, але було настояно на тому, що вони повинні їхати. Зараз буде серйозний конфлікт між тренерами і працівниками, які повинні це виконувати», – сказав експерт в ефірі програми «Циганик LIVE».

Синчук до цього виклику мав два матчі за збірну U-17 і ще три за команду U-18, однак свій перший гол забив саме за три поєдинки під керівництвом Михайленка.


На клубному рівні півзахисник провів 18 матчів за основу Металіста в цьому сезоні, без результативних дій.


Його контракт з харківським клубом розрахований до 30 червня 2026 року.


Фото: ФК "Металіст"