23 березня 2024 10:21

Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: "Якщо зараз Мудрика за 70+30 продають, то Коноплянка на той час коштував не менше"

Колишній захисник збірної України Артем Федецький поділився думками щодо того, де міг би продовжити кар’єру Євген Коноплянка.


- Артеме, що робити Коноплянці: ще пограти або закінчувати кар’єру?


- Я не можу відповісти за Женю. Він повинен сам прийняти рішення, зважаючи на стан свого тіла й організму: чи він буде грати у футбол чи, можливо, займеться якоюсь іншою справою. Також ключовим аспектом є мотивація. Багато чого залежить від клубу і які в нього завдання.


Якщо в нього є бажання ще пограти, то краще треба спробувати, ніж махнути рукою, а потім шкодувати.

- Коноплянка зараз потягне рівень УПЛ?


- 100%. Я з ним грав майже чотири роки у «Дніпрі», пересікався у збірній України і функціонально він завжди виглядав шикарно. Його здоров’я в ті часи було на топовому рівні. Що зараз? Мені важко сказати, бо ми давно з Євгеном не спілкувались.


- В клубі якого рівня він може заграти: «Динамо», «Минай» і т.д.?


- У будь-якому. От «Полісся» зараз підписує багато досвідчених гравців, які вже сказали своє слово у футболі. У житомирському клубі є сплав молоді та досвіду.


Мені важко сказати, чому Євген не заграв свого часу у «Шахтарі». У спорті трапляються важкі періоди травм, після яких важко повернутися на свій рівень. Це дуже сильно б’є психологічно і футболісту потім важко себе знайти. Можливо, треба наймати психолога і займатись над собою.


- Коноплянка може реанімувати свою кар’єру у «Поліссі»?


- Якщо він отримає запрошення, то чому б ні. На Євгені ще рано ставити хрест.

- Коноплянка завжди у своїх невдачах звинувачував тренерів. Чи не було у нього конфліктів у «Дніпрі»?


- Ніколи, ні з одним тренером в «Дніпрі» у нього не було навіть мінімального конфлікту. З Рамосом у нього були шикарні відносини, Містер йому довіряв. Недарма Рамос казав, що Коноплянка коштує 50 мільйонів. Напевно, так воно і було. Якщо зараз Мудрика за 70+30 продають, то Коноплянка у той час коштував не менше.


З Маркевичем у нього також були гарні відносини. Мирон Богданович коли тільки-но прийшов у «Дніпро», то зробив Женю капітаном. У збірній також конфліктів ні з ким не було.


- У пресі циркулює інформація, що Коноплянка разом із Зозулею планують створити агентську компанію, хоча Роман в інтерв’ю нашого сайту це рішуче спростовував. Щось чули про це?


- Зюзя мені нічого не говорив, хоча ми з ним доволі часто переписуємся. Ми, здебільшого, обговорюємо волонтерські моменти і потреби військовим.


Я теж читав про агентство в пресі. Але не все так просто, потрібна команда людей, яким можна довіряти. Зараз більшість агентів не відстоюють права футболістів, а думають про свої матеріальні інтереси. Агент повинен допомагати гравцю не тільки з підписанням контракту, але й у побуті.


Якщо Рома з Коноплянкою щось задумали, то бажаю їм удачі, - сказав Федецький.