22 березня 2024 22:52

Журналіст: "Виступаючи за "Зорю", Бражко отримав сигнал, що якщо вийде проти "Динамо", то шлях до киян йому закритий. Він сказав: "Я буду грати"

Журналіст Михайло Співаковський розповів дві цікаві історії про півзахисника «Динамо» та збірної України Володимира Бражка.


«Є дві дуже розповсюджені в футбольних колах історії про Володимира Бражка. Просто, щоб ви розуміли характер цієї людини. Перед першим матчем «Зорі» ван Леувена проти «Динамо» Бражко де-юре міг брати участь в тому поєдинку. Але, як мені розповідали, він отримав певний сигнал, що якщо він вийде на поле, то шлях в «Динамо» йому закритий. Бражко сказав: «Я буду грати». Він вийшов на поле, посадив на сідницю Забарного і Сидорчука і забив третій м’яч, який став вирішальним. В цій ситуації треба, я думаю, віддати належне Суркісу, який повернув Бражка миттєво, як тільки завершився сезон.


Друга історія – пенальті, який Бражко забив у компенсований час «Ворсклі». Чомусь до м’яча підійшов саме Бражко. Ви пам’ятаєте поведінку Павла Ісенка, одного з головних анти-пенальтистів в українському футболі. А людина, по-хорошому, відморожена. Про це свідчить хоча би номер 7 на спині: воротар-Роналду, два в одному. Ісенко в найкращих традиціях Віталія Реви тоді підійшов до Бражка і сказав йому: «Ну що, тиск? Відчуваєш тиск?». Бражко відповів йому вже коли забив м’яч: «Де тиск? Де?». Це девіз Бражка у вчорашньому матчі», - сказав Співаковський.