21 березня 2024 13:02
1

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Сікан мені нагадує Джеко. Йому потрібно постійно грати, щоб бути готовим до переходу в "Ювентус"

Колишній тренер "Динамо" і "Шахтаря" Мірча Луческу прокоментував інтерес до нападника "гірників" Данила Сікана з боку "Ювентуса" та дав характеристику українцю.


"Ми говоримо про дуже хорошого гравця. Це хлопець з безсумнівним потенціалом. Йому ще не виповнилося 23 роки, але він уже прокладає собі дорогу як у "Шахтарі", так і в збірній України.

Я вважаю його класичним і сучасним центральним нападником одночасно. Класичним, тому що він чистий форвард, орієнтований на завершення, але водночас сучасним - через те, як він рухається і вміє знайти порозуміння із партнерами по команді.

Я бачу його на позиції центрального нападника в схемі 4-3-3, але йому потрібно постійно грати, щоб бути готовим до такого топ-клубу, як "Ювентус". Кого він мені нагадує? Едіна Джеко", - цитує Луческу ТМW з посиланням на Tuttosport.

Раніше повідомлялося, що скаути "Ювентуса" слідкуватимуть за Судаковим та Сіканом у півфіналі плей-оф кваліфікації Євро-2024 між збірними України та Боснією і Герцеговиною. Однак, сьогодні стало відомо, що Данило не потрапив до заявки на цей поєдинок.

У поточному сезоні в ативі Сікана 29 поєдинків за "Шахтар", 8 голів та 4 результативні передачі.
Добре, що не Мбапе!