19 березня 2024 18:18

Михайло КОПОЛОВЕЦЬ: "Тимощука наші люди зненавиділи, як Ані Лорак"

Колишній півзахисник Карпат Михайло Кополовець прокоментував, що 22 квітня Спортивний арбітражний суд (CAS) проведе слухання щодо позову колишнього капітана збірної України Анатолія Тимощука проти Української асоціації футболу.


– Мабуть, він хоче себе якось вибілити та виправдати. Він виграв та заслужив ці нагороди і вважає, що зрада батьківщини – це інша історія. Типу спорту поза політикою. Ми, українці, вважаємо, що він зрадив нашу країну і не заслуговує на ці нагороди. Такі люди, як Тимощук, не мають права мати державні нагороди.

– Якщо САМ прийме рішення на користь Тимощука, то повертати йому регалії?

– У будь-якому разі Тимощук не зможе працювати в Україні. Якщо він повернеться, його тут його заплюють. Його наші люди зненавиділи, як Ані Лорак та інших наших зірок, що залишилися працювати в Росії. Вони кинули нашу країну в найважчий час історії. Дорогу в Україну їм закрито.


Тимощука вболівальники любили як футболіста та особистість, а він їх підвів та попер за грошима. Він має на болотах бізнес, і він розумів, що може його втратити. Але треба було робити вибір. Ракицький, Воронін зробили правильний вибір та поїхали з Росії, а Тимощук – ні.


Я не розумію, як можна там мовчки сидіти, коли на твоїх друзів та родичів в Україну летять ракети. Тимощук думав, що тихенько відсидиться і петляє, але так не вийде. Це не та історія.

Ми не здивуємось, якщо він отримає російський паспорт. Україна його точно не прийме назад, він зрадник.


– Під час війни у багатьох країнах зрадників засуджували до страти. Тимощук заслуговує на таке покарання?


- Страти він не заслуговує, ми ж не звірі якісь. Якби він був коригувальником та наводив ворожі ракети, здавав наші позиції, розсекречував державні таємниці, то так. Такі люди більше заслуговують на страту. Тимощук залишився у ворожій країні та не висловив свою позицію щодо війни. Він змінив Україну, але не в такому форматі, щоб стратити його.


Ми шкодуємо, що ця людина грала за збірну України. Тимощук ходив у жовто-блакитних стрічках, а як тільки наша країна опинилася у біді, зрадив наш народ. Він недостойний бути українцем і мати нагороди, – сказав Кополовець.


Фото - ФК "Минай"