19 березня 2024 09:38

"Ноттінгем Форест" зробив заяву після зняття з команди чотирьох очок в АПЛ

Англійський "Ноттінгем Форест" зробив офіційну заяву після рішення англійської Прем'єр-ліги про зняття чотирьох очок з команди у турнірній таблиці.


"Ноттінгем Форест" вкрай розчарований рішенням Комісії накласти на клуб санкцію у чотири очки. Незважаючи на наше розчарування, ми дякуємо Комісії за згоду зайнятися цим питанням у прискореному порядку. Клуб вважає, що для цілісності ліги вкрай важливо, щоб звинувачення дозволялися того сезону, в якому вони були пред'явлені.

Після кількох місяців взаємодії з Прем'єр-лігою та виняткової співпраці протягом усього процесу це було несподівано та підірвало довіру, яку ми мали до АПЛ.

Рішення Комісії викликає питання, які турбують усі клуби. Ринок трансферів гравців - це вузькоспеціалізоване торгове середовище, яке не можна порівнювати з продажем звичайних продуктів та послуг.

Трапляються випадки, коли трансфер гравця не може бути здійснений у першій половині трансферного вікна - його можна завершити тільки в кінці цього періоду. Це не повинно бути приводом для засудження клубу.

Обґрунтування Комісії полягає в тому, що клуби мають інвестувати лише після того, як вони отримають прибуток від розвитку своїх гравців. Така міркування руйнує мобільність у футбольній піраміді, а результатом рішення буде різке скорочення простору для маневру для всіх подібних клубів, що призведе до стагнації нашої національної гри.

Ми вважаємо, що високий рівень співпраці, продемонстрований Клубом у ході цього процесу та підтверджений та зафіксований у рішенні Комісії, не був зустрінутий взаємністю з боку Прем'єр-ліги", - йдеться у заяві.