18 березня 2024 20:38

Юрій ВІРТ: "Для мене Лунін більше заслуговує грати у стартовому складі збірної України"

Колишній воротар збірної України Юрій Вірт у коментарі Tribuna.com розповів, що зараз основним голкіпером національної команди вважає Андрія Луніна.


– Для мене зараз все ж таки більше заслуговує грати у стартовому складі Андрій Лунін. Думаю, що та гра, яку він показує в «Реалі», дає привід бути основним воротарем. Він там виграв важку конкуренцію. Виграв у найдорожчого голкіпера, у Кепи (йдеться про рекордний трансфер для воротарів за 80 млн євро у «Челсі» у 2018-му – прим.).


Кожна його дія на футбольному полі у «Реалі» детально розбирається. Це все під тиском. І він дуже добре порається. Він дуже добре готовий ментально та психологічно. Ми зараз бачимо, як головний тренер Анчелотті сказав, що «у нас є чудовий воротар». Думаю, своєю грою Лунін більше заслужив, адже це «Реал», все-таки один з найкращих клубів світу. Виграти там місце у стартовому складі – це дорого коштує. Давайте ще будемо говорити, що він дуже надійний – стільки виручає команду. У нього немає помилок, можна сказати, що досить стабільно все. І на лінії, і на виходах, і ногами. Це радує.


А що стосується Трубіна, то у «Бенфіці» він дійсно на хорошому рахунку. Завжди грає, основний воротар. Але все ж останні матчі були такі… Можемо згадати проти «Порту» (0:5 – прим.).


Добре, що у нас два таких воротарі, проте на сьогодні номер один – це Андрій Лунін.


– Ще є один момент, можливо на вашому власному досвіді поясните. Трубін відіграв останні кілька матчів з цією лінією захисту збірної, а Лунін взагалі пропустив 2 з 4 зборів після призначення Реброва. Наскільки це важливо? Що в одного воротаря вже є взаємодія із захисниками, а інший ще не інтегрований.


– Розумієте, це були матчі кількамісячної давнини. Лунін ще не був основним воротарем. Все змінюється. А станом на цю мить повинні грати найкращі футболісти, тому що вирішується доля виходу на чемпіонат Європи. Те, що було раніше – це добре, але сьогодні повинні виходити найкращі гравці. Думаю, що Лунін розуміє те, що хоче від нього Сергій Ребров. Це не є проблемою. Повинні грати найкращі та робити результат, – сказав Вірт.


Збірна України 21 березня на виїзді зіграє у плей-оф за вихід на Євро-2024 проти Боснії і Герцеговини. Початок о 21:45.