16 березня 2024 20:18

Алонсо про сезон "Байєра": "Ми насолоджуємося тим, чого досягли, нашим шляхом. Гравці хочуть перемагати і не зупинятися"

Хабі Алонсо висловився про перемогу над «Карабахом» у 1/8 фіналу Ліги Європи.


"Байєр" переміг "Карабах" у матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи з рахунком 3:2 (5:4 - загальний). Команда Алонсо лідирує у Бундеслізі та пробилася до півфіналу Кубка Німеччини.


«Я був щасливий насамперед за команду та за людей, які приходять на стадіон, щоб подивитися на нас. Ми всі дуже схвильовані. Сподіваюся, ми зможемо пройти ще далі та запам'ятаємо той особливий вечір із матчем проти «Карабаха».

Незважаючи на те, що нам знадобилося три голи, було важливо швидко забити один-два, бо це трохи змінює твій психологічний стан. Щоб відігратися, завжди потрібний перший крок. З цього моменту ми почали вірити, і саме це стало початком камбека. Це була іскра, яка розпалила полум'я. Потім ми продовжували давити. За рахунку 2:2 я думав, що сказати гравцям, а потім трапилися фантастичні 3:2, які не дозволили розпочатись додатковому часу.

Оцінювати ситуацію, коли найвизначніша частина сезону ще попереду, можна лише частково, але те, чого ми досягли на даний момент, процес та весь шлях – ми насолоджуємось цим. У футболі часто важко насолоджуватися моментом, але ми маємо зупинитися та насолодитися ним.


Ми граємо кожні три дні, і ми раді, що ми ще маємо таку можливість. Квітень стане вирішальним місяцем, але бачимо, що у команди дуже хороша енергія, у гравців багато бажання перемагати і не зупинятися.


Подивимося, чого ми зможемо досягти. Ми боремося у всіх трьох змаганнях. Це буде дуже, дуже складний етап для нас, і ми сподіваємося добре підготуватися, але поки що ми рухаємося поступово», – сказав головний тренер «Байєра» Хабі Алонсо.