16 березня 2024 13:21

"Динамо" U-16 – срібний призер Зимового Кубка ДЮФЛУ

У фіналі Зимового Кубка ДЮФЛУ київське «Динамо» зустрілося зі львівським «Рухом». Вирішальна гра за трофей відбулася на одному з полів навчально-тренувальної бази «Динамо» у Віті-Литовській.


Зі стартових хвилин суперники почали демонструвати відкритий футбол, і перший момент виник вже на 2-й хвилині, коли Олександр Кройтарь обіграв кількох захисників та пробив з небезпечної відстані, проте Максим Роєнко відбив м’яч після рикошету та зреагував на добивання. За хвилину динамівський кіпер знову врятував команду відбивши удар Дмитра Себро, який вийшов на рандеву з воротарем.

Кияни відповіли вертикальною атакою та проривом Максима Кучерявого, якого майже на лінії штрафного скосив Дмитро Соломон. Ще один момент у Кучерявого міг бути на 7-й хвилині, проте він не зумів прийняти перспективний пас верхом із глибини поля.


Попри такий активний старт рахунок у грі було відкрито лише в середині тайму. Після прострілу з правого флангу в центр штрафного майданчика киян Дмитро Соломон пробив з-під захисників, і Роєнко, який не бачив момент удару, вже був безсилий зреагувати на цей удар у кут.

Пропустивши м’яч, «біло-сині» пішли великими силами вперед й одразу створили момент: Люсін головою замикав навіс Андрейка, проте не влучив у ворота. Натомість знову забили львів’яни, реалізувавши контратаку: після передачі партнера зі своєї половини поля Ролан Мустафаєв виграв боротьбу в одного захисника киян, обіграв іншого та розстріляв ворота з близької відстані – 0:2.

Виправити становище у першій 40-хвилинці підопічні Євгена Ястребінського не зуміли, тож на другий тайм у динамівців було непросте завдання. Динамівці повністю захопили ініціативу та почали плести мережива своїх атак. Львів’яни ж по перерві зосередилися на утриманні рахунку та грі від оборони.


Черговий момент відзначитись мав Кучерявий, який пробив з вигідної позиції після пасу Люсіна, однак не влучив у площину. Загрожував воротам «Руха» і сам Люсін, який був одним із найактивніших на полі та постійно створював гостроту, однак і йому не щастило на завершальній стадії атак. Свої моменти мали і львів’яни, той самий Мустафаєв бив прицільно, проте Роєнко не дав йому оформити дубль.

За п’ять хвилин до завершення тайму динамівці нарешті зламали оборону «Руха» після десятого удару в площину. Класний постріл вдався Івану Андрейку, який з кута штрафного закрутив м’яч у дальній кут воріт.

Майже одразу кияни могли зрівняти рахунок – хороший удар вдався Кучерявому, але м’яч влучив у стійку воріт. Напруга у матчі здійнялася до максимуму, кияни всіма силами кинулися вперед та були близькі до камбеку, проте львів’яни вистояли та втримали перемогу, здобувши трофей.

Зимовий Кубок ДЮФЛУ. Фінал

АФ «Рух» U16 – «Динамо» U16 – 2:1

16.03.2024. НТБ «Динамо»

«Рух»: (стартовий склад): Клименко, Огородник, Піскун, Залипка, Соломон, Шелепінський, Кройтарь, Джурабаєв, Слива, Мустафаєв, Себро.

Запас: Сірук, Кігніцький, Нанашко, Зелінський, Клентін, Рибак, Чубко, Повханий, Ясінський.

«Динамо» (стартовий склад): Роєнко, Перкатюк, Вахіль, Петренко, Шевченко, Іваськів, Романюк, Бошкевич, Люсін, Андрейко, Кучерявий.

Запас: Федоренко, Щербак, Вишнівський, Марченко, Сергієнко, Панімаш, Биховченко, Манько, Такташов.

Голи: Соломон (25), Мустафаєв (32) – Андрейко (76)


Фото - ФК «Динамо»