16 березня 2024 11:15

Скандальний матч "Зоря" – "Десна": ексворотар луганців чесно пояснив, чому команда не скористалася поразкою "Динамо"

Сезон 2019/20 став для Віктора Скрипника першим на чолі Зорі, і він одразу посів третє місце в чемпіонаті України, вийшовши до групи Ліги Європи. Хоча в останньому турі він міг забратися й на друге, що дало б команді право участі у кваліфікації до Ліги чемпіонів.


Для цього Зорі було необхідно обіграти Десну, яка тоді теж боролася за єврокубки, а Динамо повинно було програти Колосу. У підсумку луганці закінчили свій матч внічию (1:1), а кияни у паралельному матчі поступилися Колосу (0:2). Тобто команді Скрипника не вистачило одного голу для Ліги чемпіонів.

Ворота Зорі тоді захищав Микита Шевченко, який в ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» розповів, як його команді тоді не вдалося скинути Динамо з другої сходинки УПЛ.

«Команда хотіла цього, але дуже непросто складався матч із Десною, яка претендувала на третю сходинку. Ми поступалися 0:1, а потім Діма Хомченовський раз на тисячоліття із лівої забив. Блін, важкий був матч.

Чи знали ми, що Динамо програє? Я цього не чув. Чули нападники, бо наші ультрас стояли за воротами Десни. З лавки ніхто не кричав. Тобто особисто я до фінального свистка не знав, який рахунок у паралельній грі».


Окрім цього, голкіпер, який нині виступає в Олександрії, поділився спогадами стосовно того, як розділилися думки футболістів у той момент.

«Могло статися усе, що завгодно. Дискусію із цього приводу вести можна дуже довго. Якби ми поступилися, то втратили б третє місце. Потім нам би сказали: «Навіщо ви побігли? Краще б грали на нічию. Нам пофіг на те друге місце».

На той момент були заборгованості по зарплаті у старих гравців… Самі розумієте, Зоря живе за гроші від єврокубків. Тому треба було дивитися трохи вперед».

Не оминув Шевченко й тему президента Зорі Євген Геллера та його реакції на підсумкову нічию з Десною.

«Геллер після того матчу добре покрив Скрипника «статевими органами». Типу: «Чому не побігли виривати друге місце, а погодилися на третє?». Тому Скрипник і хотів піти із Зорі після першого сезону.

Ми ще потім хотіли усі разом зібратися, а він сказав: «Відпочивайте, хлопці, а я не хочу». Тоді не звернув на це особливої уваги, але згодом дізнався, в чому була справа», – сказав Микита для «УФ».

Шевченко також згадав про те, що у минулому сезоні Зоря, зберігаючи третє місце і гарантовану єврогрупу, віддала другу сходинку Дніпру-1 через технічну поразку в останньому турі від Минаю (0:3). Тоді луганці випустили на поле незаявленого Дмитра Мишньова.

Микита грав у складі луганців з 2013-го по 2016-й та з 2019-го по 2023 рр.: 114 матчів, 115 пропущених м'ячів та 42 «сухих» поєдинки.


Фото - ФК Олександрія